Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renatos Ničajienės „Sezoninių skanumynų istorijos“: desertas „Pavlova“ su spanguolėmis ir aguonomis

Tai žiemiška žymiojo deserto „Pavlova“ versija. Traškus morengas, grietinėlė ir uogos yra nuodėmingai skanus derinys. Šiame recepte grietinėlę siūlau sumaišyti su tirštu jogurtu ir citrinos žievelėmis, kad būtų gaivesnė, morengą suplakti su aguonomis, o šviežias uogas pakeisti troškintomis spanguolėmis su apelsinais ir cinamonu. Viską kartu sudėję, sukursite labai skanų, žiemišką desertą.
Renata Ničajienė ir jos keptas desertas „Pavlova“
Renata Ničajienė ir jos keptas desertas „Pavlova“ / Renatos Ničajienės ir studijos „Fotopastelė“ nuotr.

Morengą galite iškepti prieš kelias dienas, o spanguolių padažą irgi pasigaminkite iš anksto, tada prieš pateikiant desertą, beliks tik suplakti grietinėlę, ją užtepti ant baltymų pagrindo ir aplieti spanguolių padažu.

Ingredientai (10 asm.):
gaminimo laikas: 90 minučių + aušinimas

morengui:

  • 4 kiaušinių baltymai;
  • 4 šaukšteliai aguonų;
  • 220 g cukraus;
  • 1 šaukštelis kukurūzų miltų;
  • 1 šaukštelis baltojo vyno acto;
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus.

įdarui:

  • 250 ml plakamosios grietinėlės;
  • 180 ml tiršto graikiško jogurto;
  • 2 šaukšteliai cukraus;
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
  • 1 tarkuotos citrinos žievelė.

spanguolių padažui:

  • 2 stiklinės šviežių spanguolių;
  • 1 šaukštelis malto cinamono;
  • 1 didelis apelsinas;
  • 100 g cukraus.

Gaminimas:

1. Kiaušinių baltymus išplakite elektriniu plaktuvu, kad susidarytų standžios putos ir, po truputį pildami cukrų, plakite toliau. Kai supilsite visą cukrų, dar plakite kelias minutes, kol baltymai pradės blizgėti ir pasidarys labai standūs. Tada į baltymų masę supilkite kukurūzų miltus, actą, aguonas ir gerai išmaišykite.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 120 laipsnių. Kepimo skardoje patieskite kepimo popierių, ant kurio pieštuku nubrėžkite du apskritimus, vidurinį 12 centimetrų spindulio, o išorinį 25 centimetrų. Šaukštu ant kepimo popieriaus nupiešto žiedo, tarp didelio ir mažo apskritimų, sudėkite paruoštą baltymų masę. Iš viršaus ją kiek paplokite šaukštu, kad būtų įdubusi ir atsirastų daugiau vietos įdarui. Paruoštą baltymų vainiką iš viršaus apibarstykite aguonomis ir pašaukite kepti 1,5 valandos. Kepinį palikite praaušti išjungtoje orkaitėje, kol visai atvės.

3. Per tą laiką išvirkite spanguolių padažą. Švarias spanguoles suberkite į puodą, užberkite cukrumi, cinamonu, šviežiai spaustomis apelsino sultimis ir smulkiai nutarkuota jo žievele. Padažą maišydami virkite apie 10-15 minučių, kol spanguolės susproginės, bet visai nesuvirs. Ką tik išvirtas padažas gali atrodyti per skystas, bet šaldamas jis sutirštės. Prieš pildami ant kremo padažą atšaldykite šaldytuve.

4. Gerai išplakite grietinėlę su paprastu ir vaniliniu cukrumi, kad taptų standi. Išplaktą grietinėlę sumaišykite su tirštu jogurtu ir šviežiai tarkuota citrinos žievele.

5. Ant praaušusio morengo pagrindo šaukštu dėkite grietinėlės kremo, ant grietinėlės kremo pilkite spanguolių padažą. Dėl grožio užberkite saują šviežių spanguolių ir apibarstykite aguonomis.

Renatos Ničajienės nuotr./Desertas „Pavlova“ su spanguolėmis ir aguonomis
Renatos Ničajienės nuotr./Desertas „Pavlova“ su spanguolėmis ir aguonomis

Šis receptas – populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorės Renatos Ničajienės. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius