Šefo R.Bolgovo receptas šventėms: keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis

Iki didžiųjų žiemos švenčių likus vos daugiau nei savaitei, imame ieškoti patiekalų, kurie galėtų nustebinti svečius, idėjų.
Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis
Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis

„Dabar turime daug galimybių lengvai ir greitai paruošti gurmaniškų, šventiškų patiekalų, tereikia jomis pasinaudoti“, – sako virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas ir siūlo pasigaminti gardų, laiko ir pastangų nereikalaujantį patiekalą

„Šis patiekalas papuoš šventinį stalą, o kriaušės ir pyragams skirtas prieskonių mišinys suteiks egzotišką skonį“, – sako šefas.

Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis

Ingredientai:

  • 1 kg šviežių vištų blauzdelių be sąnario;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 15 g smulkinto česnako;
  • žiupsnelis obuolių pyrago prieskonių mišinio;
  • 4 kriaušės;
  • 2 valg. šaukšt. graikiško jogurto;
  • 40 g aliejaus;
  • mėtų, papuošimui.

Gaminimas:

1. Šviežias vištos blauzdeles sumaišome su druska, susmulkintu česnaku, prieskoniais, graikišku jogurtu ir dedame į šaldytuvą nakčiai.

2. Likus valandai iki kepimo, išimame blauzdeles iš šaldytuvo. Kepimo skardą patepame aliejumi ir sudedame mėsą. Įkaitiname orkaitę iki 170°C ir kepame 40 min.

3. Paruošiame kriaušes: perpjauname per pusę ir dedame ant grilio grotelių. Keptas vištos blauzdeles patiekiame kartu su kriaušėmis, papuošiame mėtos lapeliais.

Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis
Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius