Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skanėstas ilgajam savaitgaliui – naminiai avokadų ledai su mėtomis ir braškėmis

Vasara – lengvų desertų ir uogų laikas, o kai diena itin karšta, retas apisieina be ledų. Domantė Slapšinskaitė, „But First – Food“ tinklaraščio įkūrėja ir autorė, sako, kad vasarą verta rinktis lengvus, gaivius, greitai pagaminamus bei nekaloringus desertus. Vieno tokio receptą šįsyk ji ir siūlo.
Avokadų ledai su mėtomis ir braškėmis
Avokadų ledai su mėtomis ir braškėmis / Tinklaraščio archyvo nuotr.

„Šiuo metu mano virtuvėje galima pamatyti kokosinę panakotą, šokoladinį avokadų pudingą ar naminius ledus. Pastaruosius gaminu dažnai, grietinėlę visuomet keičiu augalinės kilmės pienu ar kremu. Tai ne tik puikus desertas, kuris padeda atsigaivinti per karščius, bet, parinkus tinkamus ingredientus, gali tapti sveiku bei maistingu užkandžiu“, – prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusio Centrinio Kauno turgaus pranešime žiniasklaidai cituojama D.Slapšinskaitė.

Ji pataria nebijoti eksperimentuoti: grietinėlę keisti kokosų kremu ar kitokiu augaliniu pienu, baltą cukrų – klevų, agavų sirupu ar medumi, įprastus miltus – sveikesniais avižiniais ar migdolų miltais, naudoti sezonines uogas ir vaisius.

Vietoje riebaus ir kaloringo deserto galima pagaminti sveiką bei gaivų skanėstą.

„Net ir su menkomis pastangomis vietoje riebaus ir kaloringo deserto galima pagaminti sveiką bei gaivų skanėstą“, – tvirtina D.Slapšinskaitė.

Kad pirkėjai per karščius dairosi šviežių uogų, pieno produktų bei tariasi, ką iš jų skanaus paruošti, patvirtina ir turgaus prekeiviai.

„Tiek kasdienai, kai karšta, tiek vasaros šventėms žmonės perka vaisius, uogas gaiviems gėrimams, desertams. Papuošimui labiausiai tinka mėlynės, šilauogės. Jos, net ir trintos, suteikia įdomią spalvą, jei, tarkim, dedamos į kokį pienišką desertą, kremą. Avietės geros tuo, kad suteikia dar ir išraiškingo skonio, braškės irgi tinka ir papuošimui, ir ryškesniam skoniui“, – sakė šiomis gėrybėmis prekiaujantis Aurelijus.

Tinklaraštininkės D.Slapšinskaitės receptas Joninėms:

Avokadų-mėtų ledai su braškėmis (ar kitomis uogomis)

Ingredientai (4-5 porcijoms):

  • 3 prinokę avokadai;
  • 150 ml kokosų pieno (kuo riebesnis, tuo geriau);
  • 3 valg. šaukšt. skysto medaus (arba klevų, agavų sirupo ar kitokio saldiklio);
  • 0,5 citrinos sultys;
  • 1 sauja mėtų;
  • žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

1. Visus ingredientus sudedame į maisto trintuvą ir triname iki vientisos masės. Jei trūksta saldumo ar rūgštumo, papildomai dedame medaus ar citrinos sulčių.

2. Imame indą (forma nėra svarbi: jei darote didesnį kiekį, puikiai tiks pailga kepimo forma, jei mažesnį – bus labai gerai ir paprastas dubenėlis), jį išklojame kepimo popieriumi ir pilame gautą ledų masę, paviršių išlyginame.

3. Dedame į šaldiklį, laikome mažiausiai 4–5 valandas. Prieš valgydami išimame iš šaldiklio ir leidžiame atšilti bent 15–20 minučių.

4. Ledus valgome vienus arba su braškėms, trešnėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis, vaisiais, gardiname medumi.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Avokadų ledai su mėtomis ir braškėmis
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Avokadų ledai su mėtomis ir braškėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius