Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šprotai vėl madingi: tinklaraštininkė dalijasi gardaus sumuštinio receptu

Šprotų vaikystėje tikriausiai yra ragavę visi, vėliau šios mažos žuvytės buvo kiek primirštos, tačiau dabar šis nostalgiškas ingredientas grįžta į madą. Maisto tinklaraščio „Pusryčiams“ autorė Gabrielė Žutautaitė su šprotais ruošia karališkus sumuštinius, kurie tinka ne tik ant kasdienio, bet ir švenčių stalo.
Sumuštinis su šprotais
Sumuštinis su šprotais / Tinklaraščio „Pusryčiams“ nuotr.

Kaip sako prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai cituojama tinklaraštininkė G.Žutautaitė, šprotai, kaip ir kitos rūšies konservuotos žuvys, pavyzdžiui, sardinės, išgyvena tikrą renesansą.

Be to, šprotai – ne tik skanus, bet ir sveikatai naudingas ingredientas. Kaip ir sardinės ar silkės, šprotai yra puikus omega-3 šaltinis, be to, juose gausu vitaminų D ir B12. Pasak maisto tinklaraštininkės, šprotai puikiai tinka daugeliui patiekalų paįvairinti, taip pat leidžia leistis į plačius eksperimentus su sumuštiniais, jie puikiai dera ir prie kiaušinių.

„Šprotai tikrai grįžo į mano virtuvę ir juos šiuo metu naudoju gana dažnai. Įprastai – ant sumuštinių ar kaip garnyrą. Kartais juos valgau kartu su vidutiniškai virtais ar keptais kiaušiniais, dedu ant duonos, ją gardinu sviestu arba majonezu ir kokybiškais šprotais, o kartais sumuštinius darau su tradicinėmis morkų ir majonezo salotomis arba šprotus derinu prie kitų mėgstamų salotų“, – variacijas vardija G.Žutautaitė.

Maisto tinklaraštininkė sako, kad šprotai nėra vienintelis nostalgiją sukeliantis maistas, kuris dažnai atsiduria jos lėkštėje.

„Turbūt skaniausias nostalgiškas derinys man yra konservuoti žirneliai su majonezu. Juos dažniausiai taip pat valgau kaip garnyrą prie keptų ar virtų kiaušinių. Kartais pasiilgstu virtų dešrelių, daktariškos dešros, tačiau atsisakiusi mėsos vietoj jų dabar renkuosi sojos gaminius“, – teigia ji ir dalijasi puikaus sumuštinio receptu.

Tinklaraščio „Pusryčiams“ nuotr./Sumuštinis su šprotais
Tinklaraščio „Pusryčiams“ nuotr./Sumuštinis su šprotais

Sumuštinis su šprotais

Ingredientai:

  • Mėgstamos duonos;
  • majonezo;
  • rūkytų šprotų;
  • plonais griežinėliais pjaustytų vyšninių pomidorų;
  • marinuotų svogūnų;
  • šviežios kalendros;
  • šviežių krapų;
  • nutarkuotos citrinos žievelės;
  • aitriosios paprikos dribsnių.

Gaminimas:

Ant duonos tepkite majonezo, dėkite šprotus, pomidorus, svogūnus, o tada viską papuoškite žalumynais ir apibarstykite citrinos žievelės tarkiais ir aitriosios paprikos dribsniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius