Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švenčiame picos dieną: 8 naudingi patarimai kepėjams ir 15 receptų

Šiandien, vasario 9-ąją, pasaulyje minima Tarptautinė picos diena. Tai vienas lietuvių mėgstamiausių patiekalų – mielai valgomas kavinėse, užsisakomas į namus ar kepamas pačių. Net jei nesate karštas picos mėgėjas ar ji jums kiek pabodo, galbūt tokia proga vis tik jos skanausite? Žinoma, paprasčiausia valgyti ją iškeptą kitų, jei tik esate atradę jums skaniausią variantą. O gal ryšitės kepti patys?
Naminė pica
Naminė pica / Vida Press nuotr.

Kviečiame susipažinti su keliais naudingais patarimais, o tada, jais daugiau ar mažiau vadovaujantis, rinktis receptą!

1. Tešla: miltai + mielės + vanduo + alyvuogių aliejus. Dar prireiks ir žiupsnio druskos bei šaukštelio cukraus. Miltai – picos pado pagrindų pagrindas, juos rinkitės geros kokybės smulkius kvietinius, specializuotose itališkų produktų parduotuvėse net galite rasti specialiai skirtų būtent picai. Jei patinka, galite išbandyti ir tešlą iš viso grūdo kvietinių miltų arba berti jų tik dalį. Mieles galima rinktis šviežias, galima sausas, o vandenį naudokite drungną (kitaip – vasarošiltį). Cukrus reikalingas mielėms „pabudinti“, o aliejų į tešlą įminkykite pačioje pabaigoje.

2. Tešlą kildinkite trumpai šilumoje arba ilgai vėsoje. Jei norite picos čia ir dabar, greičiausia ją bus užsisakyti, tačiau jei patys ruošiate tešlą, šilumoje ji turi pakilti maždaug per valandą (kol tūris padvigubės). Rasite nemažai receptų, kuriuose patariama tešlą kildinti (tiksliau – brandinti) keliolika ar keliasdešimt valandų. Jei turite laiko ir noro eksperimentuoti, palaikykite uždengtą tešlą šaldytuve parą ar net dvi ir įsitikinkite taip ruoštos tešlos pado privalumais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius