Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tekstorano“ receptas: pasakiškai skanus keptas sūrio pyragas

Keptas sūrio pyragas – idealus dabartinės situacijos akivaizdoje. Dauguma dabar turime to, ko anksčiau vis trūkdavo: laiko. Laiko arba tiesiog kantrybės skaniam „čyzkeikui“ reikia daug, bet tik tiek. Dalinuosi receptu, kepimo įžvalgomis ir patarimais.
Sūrio pyragas
Sūrio pyragas / Autorės nuotr.

Ingredientai (16 cm skersmens ir 5 cm aukščio pyragui):

  • 100 g sausainių (jie gali būti praktiškai bet kokie. Aš šiek tiek surizikavau ir naudojau krekerius „Tuc“. Kadangi jie sūrūs, į trupinius įdėjau šaukštą cukraus pudros. Į savo saldėsius paprastai visada dedu bent žiupsnelį druskos, tai, nors ir rizikavau, bet šįsyk rezultatu nenusivyliau);
  • 80 g sviesto;
  • 300 g „Philadelphia“ kreminio sūrio;
  • 50 g cukraus;
  • 60 g grietinės;
  • 2 kiaušiniai;
  • vanilės.

Gaminimas:

1. Pirmiausia iš šaldytuvo ištraukiame sūrį ir paliekame bent keletui valandų, kad būtų kambario temperatūros. Tą patį rekomenduojama padaryti su grietine ir kiaušiniais.

Pastaba: Aš pyragą kepiau reguliuojamame žiede, tai iš pradžių tvirtai apspaudžiau jo dugną folija.

2. Sviestą išlydome, sausainius sutrupiname iki smulkaus „smėlio“. Sumaišome, gauta mase išklojame kepimo formos dugną ir po truputį suformuojame pyrago kraštelį. Taip paruoštą kepimo formą dedame į šaldytuvą, kad viskas sutvirtėtų.

3. Suminkštėjusį, kambario temperatūros kreminį sūrį dedame į gilesnį dubenį, suberiame cukrų, sudedame grietinę ir imame palengva plakti iki vientisos purios masės. Pabaigoje įmušame porą kiaušinių ir įvarviname trupučiuką vanilės.

4. Štai ir viskas. Sūrio įdarą supilame į kepimo formelę su sukietėjusiu sausaininiu pagrindu ir dedame į pašildytą iki 90°C laipsnių temperatūros orkaitę. Kepame – tik neišgriūkit – 90 min!

Po tos pusantros valandos praveriame orkaitės dureles ir paliekame sūrio pyragą atvėsti labai labai iš lėto.

5. Atvėsusį pyragą dedame į šaldytuvą bent valandai, kad galutinai sutvirtėtų ir vėliau dailiai pjaustytųsi.

Pastaba: Ilgas kepimo laikas ir žema temperatūra yra pagrindinės „čyzkeiko“ kepimo taisyklės, bent jau taip mes juos kepdavome restorane Anglijoje. Aišku, galima kepti trumpiau aukštesnėje temperatūroje, bet tada didesnė rizika, kad pyragas sutrūks, išsipūs, o galiausiai suzmegs.

Tekstoranas – profesionalių kulinarijos studijų ir darbo įvairiuose restoranuose dienoraštis socialiniame tinkle „Facebook“. Jo autorė – žurnalistė Virginija Pupeikytė-Dzhumerova, studijavusi HRC Kulinarijos akademijoje Sofijoje, Bulgarijoje. Tekstorane galima rasti daugybę pasakojimų apie maistą ir tai, kas vyksta už profesionalios virtuvės durų. Jame publikuojamus receptus kartais ras ir 15min Maistas skaitytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius