-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Velykų stalui – sveikuoliškas „tinginys“ su varške ir uogomis

Šiemet jau antrą kartą švęsime karantinines Velykas – judėjimo, bendravimo apribojimai diktuoja savas sąlygas, tad susėsti prie didelio švenčių stalo su artimaisiais nepavyks. Kaip suplanuoti mažas Velykas tik savo šeimai, neapsikrauti likučiais? Kaip valgyti skaniai, tačiau neapsunkti?
Sveikuoliškas „tinginys“ su varške ir uogomis
Sveikuoliškas „tinginys“ su varške ir uogomis / Asmeninio albumo nuotr.

Dietistė Indrė Trusovė sako, kad jai visada labai svarbus pirkinių bei patiekalų planavimas, o per šventes – ir šeimos tradicijų puoselėjimas.

Velykų šventei besiruošianti sveikos mitybos specialistė sako, kad per šventes ji kiekvieną kartą stengiasi sugalvoti ką nors naujo. „Mėgstu gaminti, atrasti naujus sveikatai palankius skonius, taigi Velykos mūsų šeimoje yra naujų receptų išbandymo metas. Karantinas to nepakeitė, kaip ir kitų mūsų šeimos vertybių, nes mums svarbiausia buvimas kartu, žaidimai, pasivaikščiojimai – juk tai šeimos šventė“, – e.parduotuvės „Barbora“ pranešime žiniasklaidai cituojama sako I.Trusovė.

Organizatorių nuotr. /Indrė Trusovė
Organizatorių nuotr. /Indrė Trusovė

Pašnekovė prisižapįsta, jog šiemet gamins nedaug – kai ką užsakė iš mėgstamo restorano, kitus pirkinius užsakys parduotuvėje, dar dažys margučius, puoselės kitas šeimos tradicijas. „Kiekvienais metais mano dukra laukia siurprizo – kieme paslėptų šokoladinių kiaušinių, – šypsosi ji ir priduria, kad šiemet prie žaidimo prisijungs ir mažasis sūnus, kuriam viskas nauja, viskas vyksta pirmą kartą. – Karantinas išmokė atidžiau peržvelgti savo šaldytuvą ir gaminti iš to, ką turiu namuose, atidžiau planuoti pirkinius ir skaičiuoti kiekius. Šiemet būsime tik keturiese, todėl šventes planuoju atsakingai“.

Kokių patarimų ji pažertų nenorintiems švaistyti maisto produktų?

  • Geriau gaminti mažesniais kiekiais, bet įvairesnio maisto, mat likučius sudėję į šaldytuvą dažnai apie juos ir pamirštame. Tokiu atveju geriau naudoti peršviečiamus indelius, kuriuos pravartu pažymėti etiketėmis su datomis ar likusio produkto / patiekalo pavadinimu.
  • Nuo švenčių stalui ruošiamų patiekalų likusius žalumynus, vaisius ar uogas sunaudokite glotnučiams – jie puikiai tiks pasimėgauti ilsintis tarp šventinės ruošos.
  • Pasitelkite vaizduotę ir maisto likučius panaudokite kiaušinių marginimui: burokų lupenos suteiks žaismingų rožinių dėmelių, ciberžolė nudažys geltonai, mėlynasis kopūstas – šviesiai mėlynai.
  • Planuodami šventinius pirkinius, pirmiausia patikrinkite maisto atsargas spintelėse, šaldytuve.

Vienas iš patiekalų, kurio receptas nevaržo vaizduotės ir leidžia improvizuoti su spintelėje esančiais produktais yra „tinginys“. Netradicinio, sveikuoliško „tinginio“ receptu švenčių proga dietistė ir dalijasi.

„Tinginys“ su varške ir uogomis

Reikės:

  • 360 g varškės;
  • 340 g becukrių sausainių;
  • 200 ml kokosų pieno (tiršto);
  • 120 g migdolų miltų;
  • 40 ml klevų sirupo;
  • 40 ml kokosų aliejaus;
  • įvairių uogų (papuošimui).

Gaminimas:

1. Ištirpinkite kokosų aliejų. Sausainius sulaužykite mažais gabaliukais.

2. Dubenyje visus ingredientus gerai sumaišykite.

3. Sudėkite gautą masę į norimą formą ir dėkite į šaldytuvą sustingti.

4. Prieš patiekiant papuoškite mėgstamomis uogomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius