Margaritos pica
Tai pati paprasčiausia ir, žinoma, pigiausia pica.
Jai reikės:
- pakelio šaldytos tešlos picai,
- 4 pomidorų,
- pakelio mocarelos sūrio,
- saujos baziliko,
- žiupsnelio džiovinto raudonėlio,
- pagal skonį druskos ir pipirų,
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
Tešlą atšildykite ir ištepkite alyvuogių aliejumi. Išdėliokite pomidorų ir mocarelos griežinėlius, apibarstykite raudonėliu ir bazilikais, pagardinkite druska ir pipirais ir dėkite į įkaitintą iki 200 C laipsnių orkaitę. Kepkite 20-25 minutes.
Peperoni pica
Reikės:
- pakelio šaldytos tešlos picai,
- 1 st. tarkuotos mocarelos,
- 20 riekelių peperoni dešros,
- saujos tarkuoto parmezano,
- 3 pomidorų,
- saujelės baziliko,
- žiupsnelio raudonėlio,
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- 2 valg. š. pomidorų padažo,
- 1 skiltelės česnako,
- žiupsnelio raudonosios paprikos dribsnių.
Gaminimas:
Išspauskite česnaką ir sumaišykite su aliejumi ir pomidorų padažu. Šia mase ištepkite picos pagrindą. Ant viršaus užbarstykite tarkuotą mocarelos sūrį, išdėliokite peperoni. Apibarstykite parmezanu ir dėkite kepti iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 15 minučių. Išėmę apibarstykite baziliku, raudonėliu ir raudonosios paprikos dribsniais.
Keturių sūrių pica
Reikės:
- Pakelio šaldytos tešlos picai,
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- 1 skiltelės česnako,
- žiupsnelio druskos,
- 4 pomidorų,
- 2 gabaliukų mocarelos,
- 1/2 st. tarkuoto fontinos sūrio,
- 1/2 st. tarkuoto parmezano sūrio,
- 1/2 st. fetos sūrio,
- saujelės baziliko lapelių.
Gaminimas:
Tešlą atšildykite. Česnaką išspauskite ir sumaišykite su aliejumi, ištepkite juo picos pagrindą. Išdėliokite riekelėmis supjaustytus pomidorus. Apibarstykite tarkuota mocarela, susmulkintu fontinos sūriu, galiausiai sutrupinta feta. Viršų apibarstykite parmezanu ir dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepkite 10 minučių. Apibarstykite baziliko lapeliais ir patiekite.
Skanaus!