Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virtuvės interjeras savomis rankomis

Nors artimiausiu metu neplanuojate kapitalinio remonto, vis tiek svajojate bent mažumėlę atgaivinti virtuvę? Entuziazmas imtis dizainerės darbo greičiausiai tik padvigubėtų, sužinojus, kad šią svajonę galima įgyvendinti pagalbon pasitelkus labai paprastas dekoravimo idėjas. Taigi, krislelis fantazijos, sumanumo, kruopštumo – ir jūsų virtuvė bus kaip nauja!
Virtuvės interjeras
Virtuvės interjeras / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Interjeras Virtuvė

1. Pakeiskite užuolaidas arba papuoškite jas originaliais aksesuarais

Naujos medžiagos ir formos gali pakeisti virtuvę neatpažįstamai. Jei vis dėlto nesate nusiteikusi skirtis su mėgstamomis užuolaidomis, galite papuošti jas originaliais aksesuarais (pvz.: drugeliais, stiklo rutuliukais ar dekoratyvinėmis sagomis) arba išpieškite jas (aišku, jei pasitikite savo piešimo įgūdžiais) specialiais tekstilei skirtais akriliniais dažais, arba prisiūkite prie jų įvairiaspalvių aplikacijų, nėrinių. Galbūt tai ir skamba banaliai, bet šis triukas iš tiesų visada suveikia.

2. Baras iš seno lagamino

Ne visada senas lagaminas – niekam nebereikalingas daiktas, kurį kuo skubiau maga nunešti į palėpę ar išmesti laukan. Padovanokite jam antrąjį gyvenimą! Kaip? Nustebsite sužinojusi, jog iš šio daikto išeitų labai smagus baras. Dekupažu ar kitokia dekoravimo technika papuoškite lagamino išorę: išgražinkite jį senais vokais, atvirukais ir laiškais (tik neperlenkite lazdos!). O lagamino vidų apkalkite medžiaga arba apklijuokite specialia plėvele, padarykite keletą lentynėlių, ant kurių galėsite padėti, tarkime, kelis mėgstamų gėrimų butelius ir taures.

3. Pakeiskite baldų apmušalus

Nauju apmušalu aptrauktos kėdės tiesiog neįtikėtinai pakeis virtuvės erdvę. Investicija nedidelė, bet labai veiksminga.

4. Pakabinkite ant sienų paveikslėlių, nuotraukų arba kitokių stilingų detalių

Tai vienas paprasčiausių būdų pakeisti būsto interjerą. Ypač dabar, kai parduotuvėse, meno galerijose, net ir internete galima įsigyti įvairių dydžių, bet to paties stiliaus paveikslėlių. Jų siužetai gali būti patys įvairiausi: nuo įprastų natiurmortų ar jaukių šeimos nuotraukų prie virtuvės stalo iki žaismingos virtuvės atributikos (pvz.: kavos puodelis, iliustracijos iš kulinarinių knygų, vyno taurė...).

5. Pakabinkite ant šaldytuvo rašymo lentelę

Šis, regis, visai nereikšmingas elementas akimirksniu suteiks virtuvei naujos gyvybės. Svarbiausia, pakabinusi lentelę ant šaldytuvo, naudokite ją pagal paskirtį: sudarykite joje būtiniausių produktų ar darbų sąrašą, užrašykite dienos užduotis vaikams (beje, vaikai šia nauja idėja bus be galo sužavėti, juk ant lentelės galima ir piešti!).

6. Įsigykite stilingų indų

Įmantrūs stikliniai, metaliniai ar moliniai indai nuostabiai papuoš virtuvės erdvę ir pravers praktiškai – juk tokiuose induose galima laikyti įvairias kruopas, saldainius, cukrų ar šiaip kokias nors virtuvei būtinas smulkmenas. Trumpai tariant, gražu ir praktiška.

7. Atnaujinkite senus baldus

Senas kėdes, kavos ar valgomojo stalus, spinteles galėsite labai paprastai „atjauninti“ vėl į rankas paėmusi rankdarbiams skirtas priemones ir išgražinusi senus baldus mozaikomis, naujomis medžiagomis arba plytelėmis (visas medžiagas lengvai priklijuosite universaliais klijais, paskui užtvirtinkite keliais lako sluoksniais).

Beje, su šiuolaikinėmis spintelėmis labai įdomiai dera vintažinės arba originalios metalinės, stiklinės rankenėlės. Dabar tokie netikėti deriniai netgi labai madingi. Nebijokite pasiknaisioti po sendaikčių turgelius ir paeksperimentuoti. O jei dar sendaikčių krūvoje aptiksite kokį įdomų virtuvės šviestuvą – bus dvigubas laimikis.

Jūsų dėmesiui, dar kelios idėjos, kaip atgaivinti pabodusią virtuvę. Kviečiame pasivaikščioti po galeriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius