Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virtuvės šefas siūlo 3 garnyrus, kurie leis naujai įvertinti bulves, salierus ir burokėlius

Jau mėnesį gyvename karantine, daugelis iš mūsų dirba nuotoliniu būdu, o gyvenimo tempas nemažėja. Daug laiko leisdami namuose turime ne tik atlikti darbines užduotis, bet ir pasirūpinti buitimi, maisto gamyba. Neretai žmonės ne tik užsisako kavinėse pagaminto maisto, bet ir dairosi paruoštukų parduotuvių kulinarijos skyriuose. Kartais tai išties neblogas variantas, tačiau prie pirktinio maltinuko ar kepsnelio verta pasiruošti naminį garnyrą.
Salierų tyrė ir marinuoti burokėliai dera prie kotleto
Salierų tyrė ir marinuoti burokėliai dera prie kotleto / Asmeninio archyvo nuotr.

Virtuvės šefas ir tinklaraščio „Pavarsdienoraštis“ autorius Justinas Kapkovičius sako, kad toks pirktinių paruoštukų ir naminių garnyrų derinimas – geras būdas sutaupyti šiek tiek laiko, kurį galima skirti šeimai.

„Prekybos centrai siūlo vis daugiau įdomesnių pusgaminių. Kepsniai, salotos, įvairūs garnyrai, padažai. Tai išeitis tiems, kurie neturi daug laiko suktis virtuvėje... Juk kartais į viską galima pažiūrėti paprasčiau ir iš jau paruoštų kulinarijos gaminių pasigaminti kelis įdomesnius patiekalus namiškiams palepinti“, – prekybos tinklo „IKI“ pranešime žiniasklaidai cituojamas J.Kapkovičius.

Asmeninio archyvo nuotr. /Justinas Kapkovičius
Asmeninio archyvo nuotr. /Justinas Kapkovičius

Pasak jo, naudojant pamėgtus, tradicinius kulinarijos gaminius galima atrasti netikėtų derinių. „Siūlau pirkti produktus, kuriuos sudėtingiau pasigaminti namuose. Šiais laikais retas turi laiko visą dieną skirti maisto ruošimui. Parduotuvėje galime įsigyti jau pagamintos šaltienos, o namie ją virti užtruktume ne vieną valandą, be to, prisideda virtuvės tvarkymas baigus gaminti, laukimas, kol šaltiena sustings. Tą patį galime pasakyti ir apie Kijevo kotletą ar kepsnį „Jūratė“, cepelinus. Šalia jau pagamintų tokių patiekalų parinkus tinkamą padažą ar garnyrą sukursime kone kulinarinį šedevrą“, – sako virtuvės šefas.

Kad nereikėtų pusės dienos praleisti prie puodų, J.Kapkovičius siūlo kelis paprastus receptus kulinarijos gaminiams suteiksiančius šventinio prieskonio.

Bulvių šimtalapis ir krapų padažu, tiksiantis prie šaltienos

Ingredientai:

bulvių šimtalapiui:

  • 1,5 kg bulvių;
  • 200 g sviesto;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 5 šakelės čiobrelių;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Iš pradžių į prikaistuvį dedame 100 g sviesto, smulkiai tarkuotą česnaką ir čiobrelio lapelius. Sviestą užkaitiname, kol šonuose ims formuotis burbulai. Tuomet paliekame šiek tiek atvėsti ir įmaišome likusį sviestą.

2. Kuo ploniau supjaustome bulves – tam puikiai gali pasitarnauti speciali tarka. Jas paruošę nuplauname vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu, bulves dedame į didelį dubenį ir sumaišome su sviestu. Viską paskaniname keliais žiupsneliais druskos.

3. Kepimo indą išklojame sviestiniu popieriumi ir pradedame dėlioti bulves. Bulves reikia sudėti tolygiais sluoksniais, kad išeitų tobulas šimtalapis. Sudėjus visas bulves, uždengiame sviestiniu popieriumi. Kepame iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

krapų aliejui:

  • 100 ml aliejaus;
  • 100 ml acto;
  • 10 g krapų;
  • 80 g cukraus.

Gaminimas:

Visus produktus dedame į indą ir sutriname rankiniu trintuvu. Serviruodami patiekalą juo šiek tiek pašlakstykite šaltieną, taip suteiksite jai naujų skonių.

Asmeninio archyvo nuotr. /Bulvių šimtalapis ir krapų padažas dera su šaltiena
Asmeninio archyvo nuotr. /Bulvių šimtalapis ir krapų padažas dera su šaltiena

Salierų tyrė ir marinuoti burokėliai, tinkantys prie kotletų

Ingredientai:

salierų tyrei:

  • 2 salierų gumbai;
  • 100 g sviesto;
  • 1 šaukštelis valgomosios sodos;
  • po žiupsnelį druskos ir pipirų.

Gaminimas:

1. Saliero šaknį nulupame ir supjaustome mažais gabalėliais.

2. Į puodą dedame sviestą ir kaitiname tol, kol jis ims ruduoti. Tuomet į puodą dedame saliero šaknį ir ją šiek tiek apskrudiname. Beriame šaukštelį sodos, uždengiame dangčiu ir ant mažos ugnies troškiname tol, kol salieras tampa minkštas. Tuomet rankiniu trintuvu viską sutriname iki vientisos masės.

3. Tyrę pagal skonį paskaniname druska ir pipirais.

marinuotiems burokėliams:

  • 200 g virtų burokėlių;
  • 120 ml obuolių acto;
  • 60 ml vandens;
  • 30 g cukraus;
  • 1 šakelė rozmarino;
  • 1 lauro lapas.

Gaminimas:

1. Visus ingredientus, išskyrus burokėlius, sudėti į prikaistuvį ir užvirti.

2. Burokėlius supjaustyti griežinėliais, sudėti į indą ir užpilti marinatu bei leisti jiems kelias valandas pasimarinuoti. Taip išgausite kur kas ryškesnį burokėlių skonį.

Asmeninio archyvo nuotr. /Salierų tyrė ir marinuoti burokėliai dera prie kotleto
Asmeninio archyvo nuotr. /Salierų tyrė ir marinuoti burokėliai dera prie kotleto

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius