-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokiškos silkės salotos

Silkė - naudingas produktas, kuriame gausu omega-3 riebalų rūgščių gausu vitamino D, B12, seleno, kalcio, kalio ir geležies. Vienoje silkės porcijoje yra beveik visa vitamino D, B12 ir seleno dienos norma. Taip pat gausu kalcio, kalio ir geležies. Mitybos specialistai silkę rekomenduoja valgyti bent du kartus per savaitę.
Silkė
Silkė / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 5 silkių filė,
  • 200 g burokėlių,
  • 2 svogūnų,
  • 150 g keptos jautienos,
  • 250 g marinuotų agurkėlių,
  • 250 g obuolių,
  • 45 g kaparėlių,
  • 2 kiaušinių,
  • 125 ml alyvuogių aliejaus,
  • 2 valg. š. balzaminio vyno acto,
  • juodos duonos patiekimui.

Gaminimas:

Silkių filė pamerkite vandenyje kelioms valandoms, kad išeitų druskos perteklius. Paskui nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite gabaliukais.

Kiaušinius kietai išvirkite, atšaldykite ir supjaustykite. Keptą jautieną supjaustykite siauromis juostelėmis, marinuotus agurkėlius ir obuolius – gabaliukais.

Dubenyje sumaišykite silkę, burokėlius, svogūnus, jautieną, obuolius, agurkėlius ir kaparėlius. Puodelyje sumaišykite balzaminį vyno actą su aliejumi ir apšlakstykite salotas. Ant salotų viršaus užberkite kiaušinius ir patiekite.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius