Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 10 /17:22

Simona šaukiasi pagalbos dėl Abu Dabyje kalinčios dukros: ją nuteisė iki gyvos galvos (I dalis)

Kai 2015-ųjų pabaigoje Simona iš Anglijos nusprendė grįžti gyventi į Lietuvą, norėjo pasiimti ir dukrą Emiliją. Tačiau pilnamete tapusi mergina nusprendė likti Londone. Kitas jų susitikimas įvyko maždaug tik po trejų metų – Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE), Abu Dabio Al Wathbos moterų kalėjime. Vos 10–15 minučių trukusio pasimatymo ilgesys ir ašaros dangstė nerimą, kad taip lengvai Emilija iš šio kalėjimo neištrūks. Kaip vėliau paaiškėjo, ne be reikalo. Už narkotikų turėjimą, siekiant juos platinti, teismas merginą nuteisė kalėti iki gyvenimo pabaigos. Simona pripažįsta naivias Emilijos klaidas, tačiau kartu įtaria, kad jos dukra pasinaudojo vietiniai „draugai“.

„Ta draugė padarė didelę meškos paslaugą Emilijai, pasikviesdama ją į JAE. Jinai man po to, kai Emilija atsidūrė tame kalėjime, paskambino, aš nežinau jos vardo, nieko nežinau, verkė ir prašė, kad aš jai atleisčiau, kad Emilijai taip atsitiko. Jinai tiesiog prašė, maldavo, verkė: atleiskit, bet aš negaliu niekuo padėti“, – jaudinantį pokalbį prisimena Simona Sedleckaitė.

Dingo po 19-ojo gimtadienio

Šią vasarą Simona daugiausia laiko dabar praleidžia šeimos sodyboje Molėtų rajone. Tokią prabangą, pasakoja 46-erių vilnietė, gali sau leisti maždaug po 10 metų pertraukos, mat dėl koronaviruso pandemijos liko Lietuvoje.

Kitas vasaras ir pavasarius vieniša mama praleisdavo Anglijoje – ten dirbo aukle, siekdama aprūpinti tuo metu du nepilnamečius savo vaikus. Po kelerių metų į Londoną pasikvietė ir juos. Simona pasakojo, kad abu vaikai lankė koledžą, šeimai sekėsi gerai.

Kalbėdama apie Emiliją, mama pažymi ir jos talentus, ir gražias charakterio savybes. Dėl dukters hiperaktyvumo Simona pasiūlė merginai sportuoti ir greitai pasirodė džiugūs rezultatai – Emilija pelnė ne vieną medalį šuolių į vandenį rungtyje, lankė lengvąją atletiką. Dėl gražių merginos kūno ir veido bruožų kartais ji dirbo modeliu.

Asm. archyvo nuotr./Emilija Sedleckaitė
Asm. archyvo nuotr./Emilija Sedleckaitė

„Emilija labai bendraujanti, nuoširdi, aktyvi, jai viskas įdomu. <...>. Visi ją labai mėgo. Ji turėjo begalę draugų. Namo parsivesdavo po tris keturias mergaites ir kiekvieną kartą vos ne kitos draugės. Pas ją buvo labai daug draugų“, – prisimena mama.

Anglijoje mergina ir toliau užsiėmė įvairiausiomis sportinėmis veiklomis, netgi buvo oro kadetų savanore. Pasak Simonos, duktė koledže siekė įgyti fizinio lavinimo trenerio specialybę.

„Bet suėjo jai 19 metų ir jinai prapuolė man“, – istoriją pradeda Simona.

Saldi svajonė, uždaryta tarp keturių sienų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius