Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LFF prezidento rinkimų istorija: majonezas, antrankiai, kriminalinis tvaikas ir intrigos stoka

Šeštadienį Vilniuje vyksiančioje Lietuvos futbolo federacijos konferencijoje bus renkamas naujasis organizacijos prezidentas. Neabejojama, kad šiose pareigose ir toliau liks nuo 2017-ųjų LFF vairą laikantis Tomas Danilevičius. Jam oponuoti bandysiantis Vilniaus regiono futbolo sąjungos vadovas Paulius Malžinskas tenkinsis epizodiniu vaidmeniu. Intriga niekada nebuvo LFF rinkiminės kovos palydovė, o svarbiausius klausimus futbolo vyrai visada sugebėdavo išspręsti dar prieš balsams krentant į urnas. 15min prisimena visus iki šiol vykusius LFF prezidentų rinkimus, kuriuose apstu kriminalinio tvaiko, nesusipratimų ir kivirčų.
LFF prezidentai
LFF prezidentai / 15min vizualas

Lietuvos futbolo federacijos ištakų reikėtų ieškoti 1991-ųjų metų gruodžio 9-ąją, kai Niujorke, traukiant 1994-ųjų metų pasaulio futbolo čempionato atrankos burtus, mūsų šalis po 51-erių metų pertraukos galiausiai buvo sugrąžinta į Tarptautinę futbolo asociacijų federaciją (FIFA).

Nuo 1989-ųjų visus svarbiausius futbolo reikalus šalyje sprendė Lietuvos futbolo sąjunga ir jos pirmininkas Algimantas Jarašiūnas, bet gavus palaiminimą iš FIFA, 1992-ųjų sausio 11-ąją šią organizaciją nuspręsta performuoti į Lietuvos futbolo federaciją.

Ataskaitinė konferencija surengta Vilniaus Panerio gėlininkystės firmos aktų salėje.

Iš 126 balsavimo teisę turėjusių delegatų atvyko 98. Aštrių diskusijų ir kalbų netrūko, tad ryte prasidėjusi konferencija užsitęsė iki vėlumos.

LFS atsakingojo sekretoriaus pareigas iki tol ėjęs Vytautas Dirmeikis iš oponentų sulaukė nemažai kritikos ir jau tuomet kaltintas valdžios uzurpacija bei nekompetencija, tačiau kai apie 21-ą valandą buvo pradėtas rinkti pirmasis LFF prezidentas, įtakingam telšiškiui pavyko triumfuoti.

Dar prieš konferenciją skelbta, jog norą siekti prezidento posto yra išreiškę aštuoni asmenys. Kai kurie jų net neatvyko į steigiamąjį susirinkimą, o dar du nusprendė iškelti vėliavą jau prasidėjus konferencijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius