Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Moderna“ prieš „Pfizer“: kurios vakcina geresnė ir kada jas gausime?

Lapkričio 16 dienos rytą Amerikos farmacijos kompanija „Moderna“ paskelbė savo eksperimentinės koronaviruso vakcinos tyrimo rezultatus. Rezultatai buvo daug žadantys – preparato efektyvumas siekė 94,5 procento. Tuo metu „Modernos“ akcijų vertė jau buvo pakilusi apie 8%.
Skiepas
Skiepas / 123RF.com nuotr.

„Moderna“ dabar yra antroji kompanija, pastarosiomis savaitėmis pranešusi apie perspektyvius COVID-19 vakcinos klinikinių tyrimų rezultatus – kita įmonė yra „Pfizer“, kuri lapkričio 9 dieną pranešė, kad jos preparato efektyvumas yra apie 90%.

Tai reiškia, kad įmanoma, jog artimiausiais mėnesiais viena arba abi vakcinos jau galėtų būti pradėtos platinti. Kuo jos panašios ir kuo skiriasi? Palyginkime.

Tiek „Pfizer“, tiek „Modernos“ preparatai yra mRNR vakcinos, kurios veikia kitaip nei kiti šiandien turimi skiepai. Užuot įnešusios į organizmą mažiau agresyvią patogeno formą, kad išmokytų imuninę sistemą kovoti, šios naujos vakcinos turi koronavirusui būdingų baltymų genetinio kodo fragmentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius