-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neonacių failai III: į forumą besiregistruojančius jaunuolius testuodavo, ką darytų su žydais ar gėjais

Į neonacių forumą „IronMarch.org“ užsiregistravę lietuviai dažniausiai būdavo jauni, jiems nuo forumo senbuvių kliūdavo už „per minkštas“ pažiūras – nepakakdavo tik netoleruoti seksualinių ar tautinių mažumų.
Forumo „IronMarch“ nariai lietuviai – jaunuoliai
Forumo „IronMarch“ nariai lietuviai – jaunuoliai / 15min iliustr.

Nutekėję tarptautinio neonacių forumo „IronMarch“ įrašai atskleidžia, kad jame nuo 2012 metų, be „Skydo“ organizacijos narių, registravosi dar mažiausiai 5 lietuviai. Bendravimas forume einant laikui vis labiau radikalėjo.

Vienas pirmųjų lietuvių neonacių forume IronMarch.org (IM) prisijungė 2012 metų balandį. Greičiausiai šis asmuo vėliau iš forumo išsiregistravo, kadangi jo anketos nebeliko, – buvo paviešinti tik anoniminiai įrašai forume.

Sveiki, žmonės! Bandysiu būti kiek įmanoma konkretesnis. Esu 18 metų lietuvis. Mano politinės pažiūros linksta prie nacionalizmo ir tradicionalizmo. Aš remiu NATO ir ES, ir tuo pačiu metu priešinuosi bet kokiam bendradarbiavimui ar politiniams paktams su mūsų dideliu gobšiu Rytiniu kaimynu. Savo avataru pasirinkau Lietuvos generolą Povilą Plechavičių“, – anglų kalba dalijosi pirmasis lietuvis, pasidžiaugęs, kad generolas išvarė rusus ir vokiečius Pirmojo pasaulinio karo metu, vadovavo Lietuvos gynybai nuo Rusijos per Antrąjį pasaulinį karą.

bitchute.com kanalas „Skydas“/Iškarpa iš „Skydo“ kurto vaizdo įrašo
bitchute.com kanalas „Skydas“/Iškarpa iš „Skydo“ kurto vaizdo įrašo

Tuo metu IronMarch.org forumas atrodė gana taiki vieta, kadangi atsakymai buvo trumpi: „Sveikinimai“, „Linkėjimai“ ir pan.

Panašiais sveikinimais sutiktas ir antras lietuvis 2014-ųjų spalio 4 dieną.

Sveiki visi, aš jaunas lietuvis, gyvenantis Britanijoje. Iki šiol mano vienintelis įsitraukimas į fašizmą buvo „National Action“ lipdukų klijavimas viešuosiuose tualetuose, bet tikiuosi daug daugiau padaryti ateityje, pvz., įsitraukti į „Sigurd“ legioną. Prisijungiau prie „Iron March“, kad auginčiau savo supratimą, kas iš tiesų yra fašizmas, nes ši koncepcija man vis dar yra gana nauja ir aš noriu sužinoti jos bazinius aspektus. Dėkoju už bet kokius patarimus“, – rašė antrasis lietuvis, kurio anketa taip pat neišlikusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius