Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rinkimų taksi“. A.Guoga: apie pilietybę, „steikus“ Lietuvai, lošimus su Pugačiova ir linkėjimus Puteikiui

Darbo partijos atstovo į Seimo rinkimus Antano Guogos atvažiuoju ne į kokius prabangius apartamentus ar poilsio centrą Trakų rajone, ne. Antanas, stovėdamas su pomidorų, avokadų, raugintų agurkų ir kitų gėrybių pilna dėže, į „Rinkimų taksi“ įlipo prie „Gariūnų“. Toks buvo pokerio meistro reklaminis manevras – esą jis, patekęs į parlamentą, ketina skatinti smulkųjį ir vidutinį verslą. Tačiau pakeliui į Seimą Antaną užklupo ir netikėti klausimai, į kuriuos atsakymų turėjo paieškoti – apie pilietybę, liberalus, Darbo partiją ir Naglį Puteikį.

„Rinkimų taksi“ Antanas laukė prie „Gariūnų“ komplekso ketvirtojo įėjimo. Privažiavus prie milijonieriaus, jo asmeninis vairuotojas su „Maybach“ patraukė parlamento link, o mes netrukus pradėjome savo pasivažinėjimą ir aptarėm, ko kandidatas į Seimą nusipirko turguje.

– Kas jūsų kraityje, Antanai?

– Nusipirkau ūkininko lietuviškų pomidorų, avokadų, raugintus agurkus labai mėgstu. Neapsieisime be kopūstų, aišku, krienų, nes labai mėgstu krienus su lašinukais ypač. Ir granatų, nes granatai labai daug turi antioksidantų, – vardija Antanas.

L.Tubio/15min nuotr./Antanas Guoga rodo savo laimikį turguje
L.Tubio/15min nuotr./Antanas Guoga rodo savo laimikį turguje

Lietuviški pomidorai, pasirodo, buvusiam europarlamentarui primena jo paties uždarbiavimus vaikystėje. Gimęs Kaune ir augęs Alytaus rajone mažasis Antanas vykdavo į Alytaus turgų prekiauti raudonosiomis daržovėmis (vaisiais).

Lietuvai daug gerų dylų ir mes visi valgytume gerus steikus.

„Paties pradžia yra Alytaus turguje. <...> Augindavome Kalesninkų kaime šiltnamy, pas girininką gyvenau. Ten augindavome pomidorus, reikėdavo laistyti, ravėti ir tada parduoti, kas buvo maloniausia“, – prisimena Antanas, visame pasaulyje geriau žinomas pokerio žaidėjo slapyvardžiu TonyG.

Pokeris klausant Franko Sinatros

Lošdamas pokerį Antanas mėgsta paklausyti Franko Sinatros kūrinių.

„Žiauriai patinka. <...> Jis labai prie pokerio tinka. Jis labai mėgdavo būti Las Vegase ir ten dainuoti senais laikais. Iš pokerio bendruomenės jis turi autoritetą. Man patinka jo balsas, tos dainos. Man tikrai gera jo klausytis.“

A.Guogos mėgstamiausių dainų penketukas

  • Frankas Sinatra – „New York, New York“
  • Frankas Sinatra – „My way“
  • The Doors – „People are strange“
  • Inga Valinskienė – „Žvaigždė“
  • Ala Pugačiova – „Milijon alych roz“

Vieną jų – „New York, New York“ – kiek nedarniai uždainavom ir mes.

L.Tubio/15min nuotr./„New York, New York“
L.Tubio/15min nuotr./„New York, New York“

„Žiauriai man faina Niujorke tą dainą girdėti geram restorane, gera steiką suvalgyti po gero dylo [sandorio]. Norėčiau tokių dylų Lietuvai, ne sau, Lietuvai daug gerų dylų ir mes visi valgytume gerus steikus“, – kumščius suspaudęs automobilyje sako Antanas.

Visą reportažo įrašą gali peržiūrėti 15MAX prenumeratoriai

Patekęs į Seimą Antanas tikina galėsiantis įnešti gaivaus oro gūsio – politikas sako turintis platesnį mąstymą, kaip veikia pasaulis, ir galėsiantis tuo pasidalyti. Esą jo požiūris labai tinka Darbo partijos idėjoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius