Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TOP 5 geriausiai Europoje apmokami Lietuvos krepšininkai

Beveik visi geriausi Lietuvos krepšininkai išsirikiavo prie 2020–2021 m. sezono starto linijos. Bauginančiai anonsuotas 2020-ųjų vasaros žaidėjų turgus nebuvo toks nederlus. Priešingai, nemažai geriausių šalies krepšininkų kai kuriais atvejais beveik dvigubai pasikėlė savo akcijas. 15min pristato penkis geriausiai apmokamus Lietuvos krepšininkus Europoje, kurių talentas buvo įvertintas šimtais tūkstančių ar net milijonais.
Edgaras Ulanovas, Artūras Gudaitis ir Rokas Giedraitis
Edgaras Ulanovas, Artūras Gudaitis ir Rokas Giedraitis / 15min nuotr.

Šiame penketuke – beveik visi daugiausiai uždirbantys Lietuvos krepšininkai.

Į sąrašą nebuvo įtraukti tik trys NBA atstovai iš Lietuvos. Domantas Sabonis su Jonu Valančiūnu pirmautų šioje rikiuotėje, o tarp lyderių įsiterptų ir „New York Knicks“ atstovas Ignas Brazdeikis.

Atskaičiavus didžiulius JAV mokesčius, D.Sabonio metinis atlyginimas kitą sezoną turėtų siekti apytiksliai apie 8 mln. eurų, J.Valančiūno – apie 6,5 mln., I.Brazdeikio – apie 600 tūkst. eurų.

Pagal NBA taisykles, visų lygos krepšininkų kontraktai yra pateikiami viešai ir visus juos galima lengvai surasti NBA algalapius pateikiančiuose interneto puslapiuose. Kitaip nei Amerikoje, ir Lietuvoje, ir visoje Europoje ši informacija nėra viešai prieinama.

Tačiau remdamiesi savo šaltiniais – klubų vadovų, krepšininkų, agentų ir kitų šios srities specialistų turimais duomenimis, 15min surinko arčiausiai tikslių skaičių esančią informaciją.

Šį sąrašą artimiausioje ateityje dar gali papildyti Donatas Motiejūnas. 15min šaltinių teigimu, jo vertė Kinijoje skaičiuojama maždaug tarp 2–3 mln. eurų.

O dabar pristatome penkis šiuo metu geriausiai apmokamus Lietuvos krepšininkus Europoje.

5 vieta. Marius Grigonis (apie 450 tūkst. eurų)

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Grigonis ir Martinas Schilleris
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Grigonis ir Martinas Schilleris

Kauno „Žalgirio“ lyderis vasarą turėjo galimybę už išpirką išsikraustyti iš Lietuvos čempionų klubo, tačiau labiau už pinigus 26-erių lietuvis vertina svarbų vaidmenį komandoje ir galimybes parodyti savo talentą.

Tą jis galės įgyvendinti persikonstravusiame „Žalgiryje“, kuriame gynėjui bus patikėta vesti atsinaujinusią naujojo generolo Martino Schillerio kariauną į mūšius Eurolygoje.

15min žiniomis, augantis 198 cm ūgio krepšininko atlyginimas 2020–2021 m. sezoną turėtų siekti apie 450 tūkst. eurų. Lietuvis turi dar iki 2022-ųjų galiojančią sutartį, tačiau daugelis supranta, kad turbūt tik laiko klausimas, kada žalgiriečių lyderis pakels sparnus į dar aukštesnio lygio klubą. Labai realu, kad tai įvyks anksčiau, nei numatyta kontrakto termino eilutėje.

Pastaraisiais metais M.Grigonį po padidinamuoju stiklu stebėjo elitiniai Eurolygos klubai. Bet dar 2019-ųjų lapkritį visą likusį sezoną nubraukusi pėdos trauma ir koronaviruso protrūkis neleido jam dar labiau pasikelti savo akcijų.

Iki kol nebegalėjo kęsti skausmo, per 10 pirmųjų 2019–2020 m. sezono rungtynių krepšininkas buvo rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas Eurolygoje (vid. 11,5 tšk., 2,6 kam., 2 perd.) ir antras komandoje pagal +/ – rodiklį (11 naud.).

Vos tik M.Grigonis 2018-aisiais debiutavo Eurolygoje, jo žaidimo kreivė kilo į viršų. Kilimas neišvengiamas ir artėjančiais metais. Kaip ir jo akcijų pokyčiai Eurolygos žaidėjų turguje.

VIDEO: „urBONUSas“: Marius Grigonis – ateitis „Žalgiryje“ ir kitoks Aleksoto vaikio sugrįžimas namo

4 vieta. Rokas Giedraitis (apie 625 tūkst. eurų)

„Twitter“ nuotr./Rokas Giedraitis
„Twitter“ nuotr./Rokas Giedraitis

Skrajojantis Rokas Giedraitis įžūliai įsiveržė ir į Eurolygos elito būrį, ir į geriausiai apmokamų Lietuvos krepšininkų Europoje penketuką.

Stipriausioje Europos krepšinio lygoje pernai debiutavęs 28-erių puolėjas Berlyno ALBA klube per 27 minutes įmetė vid. 13,8 taško (54,8 proc. dvit., 39,8 proc. trit.), atkovojo po 4 bei perėmė 1,4 kamuolio, atliko 1,4 rezultatyvaus perdavimo ir rinko 14,7 naudingumo balo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius