-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip koronavirusas pasitarnaus Kinijos autoritarinio režimo įtvirtinimui? 

Kovai su COVID-19 – liga, kurią sukelia naujasis koronavirusas, pasirodęs Uhane 2019 metų gruodžio mėnesį – Kinija pasirinko drakonišką kelią. Vyriausybė pradėjo „liaudies karą“ prieš virusą, uždarė miestus ir provincijas ir stengėsi išnaudoti savo milžinišką pramonės kompleksą, siekdama apriboti viruso plitimą.
Kinijoje siaučiantis koronavirusas
Kinijoje siaučiantis koronavirusas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Po kelių savaičių, kai infekcijų ir mirčių skaičius vis augo, matome, bent jau pagal oficialius Kinijos vyriausybės duomenis, kad viruso plitimas pradėjo mažėti.

Kinijos vyriausybė, siekdama sulaikyti virusą ir kovoti su juo, įgyvendino daugybę aukštųjų technologijų sprendimų kartu ribodama gyventojų judėjimą. Pirmiausia, bendradarbiaudama su Hangdžou savivaldybe, kurioje yra ir „Alibaba“, ir „Ant Financial“ būstinė, ji sukūrė ir plačiai pritaikė sveikatos priežiūros kodeksą „Alipay Health Code“, kurį sukūrė „Ant Financial“, pagrindinė kompanija, priklausanti technikos milžinei „Alibaba“. Kaip „The New York Times“ pranešė viename straipsnyje, programėlė siunčia vartotojo duomenis – įskaitant buvimo vietą ir identifikavimo kodų numerius – policijai ir kitoms institucijoms.

Neatsilieka ir kitas Kinijos technologijų milžinas „Tencent“, kuriam priklauso „WeChat“, bendradarbiaujantis su vyriausybe dėl skaitmeninės sveikatos (ir stebėjimo) sistemų, kurios siunčia panašią informaciją, tobulinimo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius