-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

M.Sėjūnas: Kodėl piktinamės dėl JAV nužudytų juodaodžių, bet pamiršome nušautą Lietuvos pareigūną?

Į mūsų šalį atsirito Jungtinėse Valstijose vykstančių riaušių aidai. Tiksliau, solidarumo akcija su protestuojančiais dėl juodaodžio George'o Floydo nužudymo. Atrodytų, viskas čia gerai, taip ir turi būti – pasaulis globalus, bjaurybė policininkas nužudė žmogų, einu į gatvę pareikšti pilietinės pozicijos, kad nepalaikau smurto.
JAV tęsiasi protestai dėl George'o Floydo nužudymo
JAV tęsiasi protestai dėl George'o Floydo nužudymo / „Scanpix“/AP nuotr.

Taip, policijos smurto nepalaikau nei Amerikoje, nei Lietuvoje. O pilietinės akcijos šūkių sąrašą galima išplėtoti: juodaodžio gyvybė – taip pat gyvybė, aš prieš bet kokį smurtą, palaikau įvairovę, gėjų santuokas ir t.t.

Tačiau man čia ne viskas yra gerai. Pirma – kodėl mes skubam reikšti poziciją, visiškai nežinodami nei realios istorijos, nei bylos, nei tyrimo medžiagos. Antra – Jungtinėse Valstijose tikrai pakankamai stabili ir tvirta demokratija, kad pačios išspręstų šią problemą, kokių per savo gyvavimo istoriją išsprendė ne vieną ir ne dvi. Be mūsų pagalbos.

Juk JAV teisinė sistema kitokia nei Europos, ten teisinės praktikos principai kyla iš apačios, pateisina tautos valią ir apsisprendimą. Trečia – ne vienas riaušes sukėlęs judėjimas priklauso kairiajam flangui ir yra finansuojamas chaosą JAV siekiančių sukelti šalių. Valstybių pavadinimų neminėsiu, nes gerai žinote.

Ketvirta – keletas juodaodžių judėjimų nuo 2017 metų treniravosi, ruošėsi koviniams veiksmams ir juos pritaikė gatvės kautynėse ir buvo finansuojami užsienio valstybių. Ir dar, 2019 metais JAV nušauti 1004 asmenys, kurių didžioji dalis – baltaodžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius