Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linas Ryškus: Ar sergate kalėdine apsirijimo liga? Testas, kuris padės pažvelgti savo skrandžiui į akis

Pastebėjau, kad kas keleri metai Kalėdos Lietuvoje prasideda vis anksčiau. Jei prieš dešimtmetį kamščiai prasidėdavo prieš kelias dienas, prieš penkerius metus maždaug savaitę iki švenčių, tai dabar jau nuo gruodžio pirmos mašinų srautai ir žmonių kiekiai prekybcentriuose verčia silpnesnių nervų žmones net duonos pirkti eiti rytais. O kur dar kasmet prabangiau žėrinčios vitrinos, konkuruojančios miestų eglės, įvairiausi marketinginiai juodieji penktadieniai lyg netyčia pasirodantys mėnesiui iki švenčių...
Persivalgymas
Persivalgymas / 123RF.com nuotr.

Ir nieko čia blogo sakytume – žmonės kasmet vis geriau gyvena, turi daugiau laiko rūpintis artimaisiais bei draugais. Žodžiu, prabangioji Skandinavija atkeliavo į Lietuvą. Dirbt baigiam ne šeštą vakare, o ketvirtą. Išleidžiam dovanom ne šimtą litų, o tris šimtus eurų. Ir net religingesni tapome – pažiūrėkit transliacijas iš bažnyčių – sausakimša. Pirmose eilėse politikai, o toliau jau visi kiti – mažiau tikintys.

Ką gi, galvoju, šiais laikais mums reiškia Kalėdos? Pradžioje nervai dėl kamščių ir dėl dovanų, paskui bėdos ir pykčiai dėl ruošiamų patiekalų ir kas ką turi atsinešti, paskui (tikiu, kad ne tik pas mus taip) ginčai prie stalo laukt ar nelaukt visada vėluojančių giminaičių. Kažkaip nepanašu į kūdikėlio Jėzaus gimimo šventę? Į tikrą, gyvybiškai svarbų suvokimą, kad štai iškentėjom tamsos periodą, nuo šiol dienos tik ilgės ir į mūsų tamsias liūdnas sielas prasiskverbs tikėjimo amžinu gyvenimu spindulys. Būkim atviri – jei paklausi paprasto lietuvio su kuo jam asocijuojasi Kalėdų šventės, tai vienoje iš trijų asociacijų jis tikrai paminės apsirijimą.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Linas Ryškus
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Linas Ryškus

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius