Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuotolinis mokymas – nusiaubtas butas ir išsekę tėvai. Ar tai pasikartos?

Vienas iš įdomių dalykų, man nutikusių šiuo labai svarbu istoriniu momentu, yra tai, kad vis pamatau, kiek daug yra klausimų, kuriais turiu labai tvirtą nuomonę.
Vaikas
Vaikas / 123RF.com nuotr.

Iki 2020 metų kovo vidurio, jei būtumėte manęs paklausę, ką manau apie vaizdo konferencijas, būčiau gūžtelėjusi pečiais. Turbūt viskas su jomis gerai? Dabar mano nuomonė šiek tiek pasikeitė. Su jomis tikrai ne viskas gerai. Jos yra siaubingos, jos yra tikrų tikriausias psichologinio kankinimo metodas ir aš jų labai nekenčiu, nekenčiu tiek, kad savo neapykantą jaučiu fiziškai, tarsi alerginę reakciją.

Šią alergiją sukelia ne mano profesinė patirtis: aš galiu prisiversti dalyvauti internetinėse diskusijose ir susitikimuose bei literatūros renginiuose (nors, atsiprašau, vis dėlto nedalyvausiu savo giminės kassavaitinėje laimingoje valandoje, kurią mano giminaičiai rengia per „Zoom“). Aš galiu planuoti į priekį ir susitvarkyti su tuo visas jėgas atimančiu, smegenis žudančiu išsekimu, apimančiu po dienos, praleistos daugiausia prie „Zoom“.

Mano neapykantą lemia tai, kad visą pavasarį teko padėti savo 5 metų sūnų Raffi mokytis virtualiai. Ir turėsiu tai vėl daryti rudenį, kai jo darželio ugdomoji veikla bus atnaujinta tik iš dalies, o galbūt ir vėl vyks vien tik nuotoliniu būdu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius