Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tomas Janeliūnas. Prisijaukinti Baltarusiją. Misija neįmanoma?

Kalbėtis su Baltarusija ignoruojant „dramblį kambaryje“ – Astravo AE saugumo klausimus – sudėtingas diplomatinis manevravimas. Mes galime turėti didelių iliuzijų, kaip galėtume padėti Aliaksandrui Lukašenkai mažinti energetinę priklausomybę nuo Rusijos, tačiau galiausiai gali pasirodyti, jog šių alternatyvų Lietuvai (taip pat ir Lenkijai ar JAV) reikia labiau nei pačiam Baltarusijos prezidentui.
15min studijoje – politologas Tomas Janeliūnas
15min studijoje – politologas Tomas Janeliūnas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Balandžio pabaigoje Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda turėjo pirmąjį tiesioginį pokalbį su Baltarusijos prezidentu Aliaksandru Lukašenka. Tiesa, kol kas tik telefonu, tačiau tokio dviejų šalių prezidentų tiesioginio kontakto nebuvo nuo 2010-ųjų.

Tai pirmasis realus veiksmas prezidentiniu lygiu užmegzti kontaktą su A.Lukašenka, o būtent apie tai Lietuvos prezidentūroje buvo kalbama bemaž nuo pat G.Nausėdos inauguracijos. Lietuvos prezidentas pakankamai aiškiai suformavo užduotį Lietuvos diplomatams ištirti galimybes atnaujinti politinius kontaktus su Baltarusijos prezidentu ir dar kartą, naudojantis padidėjusia įtampa tarp Rusijos ir Baltarusijos, pamėginti labiau „atplėšti“ Minską nuo Maskvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius