Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dirbantiems iš namų katino dienos baigiasi – gresia naujas mokestis?

Dirbti iš namų, kartkartėmis pasipuošiant tvarkingais marškiniais „Zoom“ pokalbiams (kai galite ir toliau mūvėti patogias pižamines kelnes), gali būti saugu ir jauku, tačiau tai taip pat yra privilegija, prieinama ne kiekvienam. Ši privilegija turi ir toli siekiančių ekonominių padarinių.
Nuotolinis darbas
Nuotolinis darbas / 123RF.com nuotr.

Šiemet milijonams darbuotojų įvairiose šalyse iš biurų persikėlus dirbti į namus, mažmeninės prekybos, maisto ir kitos įmonės, kurių apyvartą užtikrindavo anksčiau šurmuliavę biurų rajonai, patiria didelių nuostolių ir bankrutuoja, o daugelis jų darbuotojų liko be darbo.

Dabar „Deutsche Bank Research“ pasiūlė būdą, kaip sušvelninti šios nelygybės poveikį: naujame savo pranešime bankas teigia, kad tiems, kurie po pandemijos pasirenka nuotolinio darbo gyvenimo būdą, turėtų būti taikomas „darbo namuose“ (angl. WFH, work from home) mokestis.

Jei įmonė uždaro savo biurus ar pakeičia jų paskirtį ir jos darbuotojams nelieka nieko kita, kaip dirbti namuose, apmokestinkite tokį darbdavį, sako pasiūlymo autoriai. Šie pinigai būtų naudojami subsidijoms, skirtoms mažiausiai uždirbantiems šalies darbuotojams, kuriems dažnai tenka dirbti tam skirtoje darbo vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius