Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kvapą užimantis vaizdas: kas būtų, jeigu į Žemę rėžtųsi 500 km skersmens asteroidas?

Mūsų planetai ne kartą teko atsigauti nuo kataklizmų, kurias sukėlė į Žemę trenkęsi milžiniški dangaus kūnai. Dar daugiau mažesnių asteroidų kasmet atakuoja planetą – NASA duomenimis, nuo 1994 iki 2013 m. į Žemės atmosferą įskrido 556 maži asteroidai. Dauguma jų suiro atmosferoje, tačiau dalis, pavyzdžiui, Čeliabinsko meteoritas, didele jėga rėžėsi į planetą, rašo iflscience.com.
Asteroidas
Asteroidas / Kadras iš medžiagos

Čeliabinsko meteoritas buvo vos 17 metrų skermens, tačiau jo smūgio pasekmės pastebimos ir dabar. O kas būtų, jeigu į planetą trenktųsi 500 km skersmens dangaus kūnas?

„Discovery Channel“ sukūrė vizualizaciją, kas tokiu atveju nutiktų mūsų planetai.

„500 kilometrų skersmens asteroidas. Vieta: Ramusis vandenynas. Toks smūgis nuo žemės paviršiaus nuplėštų 10 kilometrų storio plutos sluoksnį. Smūgio banga aplink planetą ristųsi hipergarsiniu greičiu. Nuolaužos būtų išmestos į atmosferą ir sugrįžtų į Žemę naikindamos viską planetos paviršiuje. Liepsnos audra apgaubtų Žemę, savo kelyje naikindama viską, kas gyva“, – rašo „Discovery Channel“.

Kadangi tokio smūgio niekas neišgyventų, galite į jį tik pažvelgti šioje vizualizacijoje, kurią lydi „Pink Floyd“ muzika:

VIDEO: Meteorito susidūrimas su Žeme

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius