Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mėnulyje lankęsis astronautas Buzzas Aldrinas atsisakė nemokamo skrydžio į kosmosą: „Aš ten jau esu buvęs“

Garsus astronautas Buzzas Aldrinas, tapęs antruoju žmogumi, išsilaipinusiu Mėnulyje, atmetė komercinės kompanijos pasiūlymą nemokamai pakilti į Žemės orbitą, skelbia Space.com.
Astronautas Buzzas Aldrinas
Astronautas Buzzas Aldrinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kosmosas

Buvęs naikintuvo pilotas neįvardijo kompanijos, kuri jam pasiūlė nemokamą skrydį, tačiau manoma, kad tai galėjo būti „Virgin Galactic“ arba „Xcor Aerospace“. Abi jos žada artimiausiais metais pradėti komercinius skrydžius į kosmosą.

„Kas bus reklamuojama man skrendant jūsų erdvėlaiviu? Ir kas prisiims atsakomybę? Nelabai suprantu, kaip tai turėtų atsipirkti, – sakė 83 metų B.Aldrinas. – Be to, aš ten jau esu buvęs.“

Tačiau jis nėra nusiteikęs prieš tokio pobūdžio skrydžius – atvirkščiai, jis padeda kelioms organizacijoms, kurios siekia suteikti galimybę žmonėms pakilti į kosminę erdvę. Pavyzdžiui, jis yra pasaulinio konkurso „AXE Apollo Space Academy“ ambasadorius. Šio konkurso organizatoriai žada į kosmosą išsiųsti 22 turistus.

B.Aldrinas išsilaipino mėnulyje 1969 metais. Jis buvo antrasis žmogus po Neilo Armstrongo, padėjęs koją ant Žemės palydovo paviršiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius