-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausių 2013 metais apgintų disertacijų autorių laukia solidūs apdovanojimai

Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos (LJMS) iniciatyva jau aštuntą kartą organizuojamas konkursas „Geriausios disertacijos“. Visi Lietuvos mokslininkai, doktorantai ir LJMS nariai kviečiami iki vasario 5 d. siūlyti konkursui 2013-aisiais metais Lietuvoje apgintas disertacijas.
Mokslininkas
Mokslininkas / 123rf.com nuotr.

Šių metų konkurse tradiciškai bus renkamos geriausios disertacijos, apgintos fizinių, technologijos, biomedicinos ir žemės ūkio bei humanitarinių ir socialinių mokslų srityse, taip pat ketinama apdovanoti ir geriausios disertacijos aplinkosaugos srityje autorių. 

Kaip ir ankstesniais metais pasiūlytus darbus vertins autoritetinga komisija, sudaryta iš Lietuvos ir užsienio mokslininkų. Konkurso laureatai bus pagerbti balandžio 23 d. iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje Lietuvos Respublikos Prezidento rūmuose ir apdovanoti solidžiais rėmėjų prizais. 

Šia iniciatyva norima didinti Lietuvos jaunųjų mokslininkų motyvaciją vykdyti aukščiausios kokybės mokslinę veiklą bei atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kuo jau dabar galime didžiuotis. Konkurso metu siekiama atrinkti tas disertacijas, kurios geriausiai atspindėtų ambicingą LJMS viziją – „Lietuvos mokslininkai – pasaulinio lygio mokslo elitas“. 

Renkant geriausius darbus bus atsižvelgiama į tokius kriterijus kaip mokslinių tyrimų svarba ir vertė, tyrimų metodologijos efektyvumas ir naujumas, išvadų pagrįstumas, disertacijos originalumas. Didelis dėmesys ir toliau bus skiriamas disertacijos tema publikuotų darbų kokybei, atliktų tyrimų svarbai tarptautiniu lygiu. 

Jau antrus metus iš eilės Lietuvoje apginama virš 450 daktaro disertacijų. Konkurso organizatoriai tikisi, kad ir šiais metais Lietuvos mokslo bendruomenės atstovai aktyviai domėsis savo kolegų darbais ir siūlys konkursui dar daugiau, bet kokybiškų disertacijų.

Disertacijas konkursui „Geriausios disertacijos 2013“ gali siūlyti visi Lietuvos mokslininkai,  doktorantai ir LJMS nariai, nuo sausio 8 d. iki vasario 5 d. užpildę siūlymo formą internete adresu http://www.ljms.lt/veikla/disertaciju-konkursas/siulyti-disertacija-2013. Patys autoriai savo disertacijų apdovanojimams laimėti teikti negali. 

Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga konkursą „Geriausios disertacijos“ organizuoja nuo 2006-ųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius