Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV grąžina PSO finansavimą, prisijungs prie pasaulinės koronaviruso vakcinų programos

Naujasis JAV prezidentas Joe Bidenas ketvirtadienį paskelbs, kad Jungtinės Valstijos palaikys projektus, skirtus platinti vakcinas nuo koronaviruso ir diagnostikos bei terapijos priemones kitose pasaulio valstybėse, pranešė vyriausiasis šalies užkrečiamųjų ligų specialistas Anthony Fauci.
Anthony Fauci
Anthony Fauci / AFP/„Scanpix“ nuotr.

A.Fauci taip pat sakė, kad Jungtinės Valstijos nebemažins savo darbuotojų skaičiaus Pasaulio sveikatos organizacijoje (PSO) ir įvykdys savo finansinius įsipareigojimus šiai specializuotai Jungtinių Tautų institucijai.

Naujoji JAV administracija ketvirtadienį padėkojo PSO už vadovavimą pasauliniam atsakui į pandemiją ir pažadėjo, kad šalis liks jos nare.

„Jungtinės Valstijos taip pat ketina įvykdyti savo finansinius įsipareigojimus šiai organizacijai“, – sakė A.Fauci, kurį trečiadienį JAV prezidentu prisaikdintas Joe Bidenas paskyrė vyriausiuoju patarėju sveikatos klausimais.

A.Fauci tai pareiškė PSO vykdomosios valdybos susitikime.

Jis sakė, kad ketvirtadienį prezidentas paskelbs direktyvą, rodančią, kad Jungtinės Valstijos ketina prisijungti prie COVAX – tarptautinės programos, skirtos vakcinoms nuo COVID-19 platinti joje dalyvaujančiose pasaulio šalyse.

A. Fauci taip pat sakė, kad JAV palaikys „ACT Accelerator“ – tarptautinę iniciatyvą, apimančią ir COVAX. Ši iniciatyva taip pat skirta platinti vakcinas nuo koronaviruso ir diagnostikos bei terapijos priemones pasaulio valstybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius