-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką lietuviai mano apie kompiuterinius žaidimus, kuriuose netrūksta smurto?

Kokia yra lietuvių nuomonė apie tokius kompiuterinius žaidimus, kuriuose netrūksta smurto? Kaip juos vertinti ir ar reikėtų vaikams riboti jų prieinamumą? Tai buvo bandoma išsiaiškinti LRT TELEVIZIJOS laidos „Laba diena, Lietuva“ žurnalistų atliktos apklausos metu.
Kompiuteriniai žaidimai
Kompiuteriniai žaidimai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dalis apklausos Vilniuje dalyvių sutiko, kad riboti laiką, leidžiamą žaidžiant kovinius žaidimus, reikėtų, tačiau kai kurie jų pažymi, kad tokie žaidimai vaikams gali turėti ir teigiamos įtakos.

„Tam mes ir turime tėvus, kurie yra už vaikus atsakingi, ir jie turėtų protingai reguliuoti tą laiką. Jeigu vaikas auga tvarkingoje ir normalioje šeimoje, nemanau, kad tai [kompiuteriniai žaidimai – LRT.lt] gali jam pakenkti. Aišku, ribojant žaidimo laiką. <...> Galbūt į tai reikėtų žiūrėti ne į kaip kovinį ar karinį žaidimą, o kaip į strateginį, lavinantį“, – mano apklausos dalyvė.

Kito pašnekovo nuomone, svarbu yra žmogaus teisė rinktis.

„Tai – kaip knygos. Ar tu skaitai trilerį, fantastiką ar romaną – visiems skirtingi dalykai patinka, bet visi neina dėl to žudyti ar kažkaip smurtauti“, – teigia apklausos Vilniuje dalyvis, pridurdamas, kad būdamas tėvu jis vietoj kompiuterinių žaidimų vaikui siūlytų eiti žaisti į lauką.

Tuo tarpu vyresnė apklausos dalyvė teigė, jog derėtų labiau reguliuoti laiką, kurį vaikai leidžia žaisdami kovinius žaidimus.

„Reikia apriboti. Jaunimas turėtų daugiau skaityti. Kompiuteris yra kompiuteris. <...> Tai žiaurumą skatina“, – teigė moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius