Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos mokslo taryba telkia šalies mokslininkus valstybei svarbiems sprendimams dėl COVID-19 padarinių

Lietuvos mokslo taryba kviečia šalies mokslininkus prisidėti teikiant valstybės valdymo ir viešosios politikos institucijoms moksliniais tyrimais grįstas išvadas ir rekomendacijas dėl COVID-19 pandemijos ir jos sukeltų padarinių. Paskelbtas specialus paraiškų konkursas taikomiesiems moksliniams tyrimams atlikti, kuriam numatyta skirti iki 0,7 mln. eurų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Lietuvos mokslo taryba
Lietuvos mokslo taryba / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuvos mokslo tarybos pirmininkas Romas Baronas teigia, kad yra reaguojama į situaciją ir būtinybę gauti greitus ir aktualius mokslinius tyrimus, susijusius su pandemija ir dėl jos kylančiais iššūkiais visuomenės gyvenime.

„Kviečiame mokslininkus padėti pasiruošti valstybei spręsti to padarinius – sutelkti mokslinę patirtį, pajėgas ir turimus duomenis bei per trumpą laiką pateikti moksliniais tyrimais grįstas išvadas ir rekomendacijas dėl šios pandemijos ir jos sukeltų padarinių žmogaus sveikatai, valstybės politikai, ekonomikai, visuomenės saugumui, švietimui, kultūrai bei kitoms valstybės ir visuomenės gyvenimo sritims, kurioms koronaviruso plitimas turi ilgalaikių pasekmių“.

Taikomieji mokslinių tyrimų projektai sprendimams dėl COVID-19 padarinių turėtų būti vykdomi ne ilgiau, nei iki šių metų pabaigos. Mokslininkų grupės skatinama atlikti tarpdalykinius tyrimus, įvertinant socialinę dimensiją, kurių rezultatas – konkretų adresatą turinčios išvados ir rekomendacijos dėl COVID-19 sukeltų padarinių šalinimo ar minimizavimo.

Lietuvos mokslo taryba palaiko tarptautinės mokslo bendruomenės nuostatą atverti su COVID-19 susijusių mokslinių tyrimų duomenis ir skatina per visą projekto laikotarpį mokslininkus teikti išvadas ir rekomendacijas, pasiūlymus, studijas, metodus, technologinius sprendimus ir kitus rezultatus. Tokia galimybė bus sudaryta Tarybos interneto svetainėje www.lmt.lt.

Trumpalaikiai taikomieji moksliniai tyrimai sprendimams dėl COVID-19 padarinių finansuojami valstybės biudžeto lėšomis.

Paraiškos priimamos iki balandžio 15 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius