Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pokštas, galintis virsti tragedija: daugiau nei milijonas žmonių ketina užplūsti „Area 51“ karinį poligoną

Jeigu viskas vyktų taip, kaip kad ketinama pagal pareiškimus socialiniuose tinkluose, rugsėjo viduryje atokiame miestelyje JAV, Nevados dykumoje, susirinks ne mažiau nei 1,3 mln. žmonių su vienu bendru tikslu: ankstyvo ryto valandomis užplūsti mitiniu tapusį poligoną „Area 51“. Žmonėms, ketinantiems paviešinti bet kokius nežemiškų civilizacijų lobius, esą, saugomus ten esančiuose kariuomenės sandėliuose, sėkmę turėtų garantuoti milžiniškas jų skaičius, rašo „Science Alert“.
Nelliso karinių oro pajėgų bazė, dar žinoma „Area 51“ pavadinimu
Nelliso karinių oro pajėgų bazė, dar žinoma „Area 51“ pavadinimu / Google Maps nuotr.

Arba, kaip rašoma socialiniame tinkle, „Pamatykime juos, ateivius“.

„Facebook“ tinkle registruotas renginys „Storm Area 51, They Can't Stop All of Us“ jau pritraukė 1,3 mln. pareiškimų, kad žmonės ketina tame (būtina paminėti, pramanytame) renginyje dalyvaus. Beveik antra tiek žmonių nurodė, kad juos šis renginys „domina“.

Renginys, kuris rugsėjo 20 dieną turėtų vykti Amargosos slėnyje, esančiame už valandos kelio nuo Las Vegaso, pritraukė daugybę satyrinių įrašų ir pokštų, kuriuose skelbiamos įvairios juokingos teorijos, kaip būtų galima įsibrauti į ypatingo slaptumo teritoriją.

„Visi susitiksime ties „Area 51“ Ateivių centro turistinio taško ir sukoordinuosime bendrą patekimą. Jei bėgsime Naruto stiliumi, galėsime judėti greičiau nei jų kulkos“, – tvirtinama trumpame renginio aprašyme, kurį sukūrė populiarus kompiuterinių žaidimų transliuotojas SmyleeKun. Naruto bėgimo stilius buvo išpopuliarintas anime žanro herojaus – nindzės Naruto Uzumaki, kuris bėga pasilenkęs į priekį ir laikydamas rankas už nugaros. Tiesa, nors ir atrodo įdomiai, toks bėgimo būdas realybėje greičio nė kiek neprideda.

Dauguma žmonių, aptarinėjančių įsiveržimą į karinę bazę, ir įvairūs naujienų šaltiniai, paskelbę apie šį numatomą renginį, aiškiai supranta, kad tai tėra pokštas. Bet ką teks daryti su ne tokiais supratingais žmonėmis? Kol kas dar nėra žinoma, kiek žmonių iš tiesų ketina pasirodyti numatomame Nelliso Karinių oro pajėgų bazių komplekso (vadinamojo „Area 51“) reide. Tačiau renginio puslapyje netrūksta įrašų, kurių autoriai nurodo, kad iš tiesų neketina vykti į Nevadą.

„P.S. Sveiki, JAV Vyriausybe. Tai yra pokštas ir aš iš tiesų neketinu šio plano vykdyti. Tiesiog pamaniau, kad būtų visai juokinga ir dar taip pritraukčiau kelis internetinius iškeltus nykščius. Nesu atsakingas už žmones, kurie iš tiesų sugalvos plūsti į „Area 51“ teritoriją“, – rašė vienas iš plano sumanytojų Jacksonas Barnesas.

JAV Karinių oro pajėgų atstovė spaudai Laura McAndrews praėjusią savaitę leidinio „The Washington Post“ žurnalistams sakė, kad karinėms pajėgoms apie šią akciją yra žinoma. Paklausta, kaip bus reaguojama į iniciatyvius piliečius, kurie iš tiesų gali pabandyti rugsėjo 20 dieną prasiveržti į „Area 51“, L.McAndrews nenorėjo detalizuoti konkrečių karinės bazės apsaugos procedūrų. Bet visus, kuriems gali kilti minčių išbandyti savo sėkmę, ji įspėjo.

„Šis teritorija yra atviras JAV Karinių oro pajėgų mokymo poligonas ir įspėjame visus nebandyti patekti į teritoriją, kur mes vykdome Amerikos karinių pajėgų apmokymus. JAV Karinės oro pajėgos yra visuomet pasirengusios apsaugoti Ameriką ir jos turtą“, – sakė kariuomenės atstovė.

„Area 51“ jau ilgą laiką jaudina žmonių fantaziją, tačiau ne vieną dešimtmetį amerikiečiams buvo oficialiai tvirtinama, kad „Area 51“ neegzistuoja. Ir tik 2013 metais mitas buvo išsklaidytas: teisėtai pareikalavus dokumentų per viešųjų įrašų reikalavimo sistemą Centrinė žvalgybos valdyba (CŽV) patvirtino, kad tokia karinė bazė egzistuoja.

Taigi, „Area 51“ iš tiesų egzistuoja, ir nors CŽV ataskaitoje nurodoma, jog tai tėra karinių orlaivių bandymų bazė bei niekaip neužsiminė apie nežemiškos gyvybės laikymą, sąmokslo teorijų mėgėjai greitai išmąstė, kad būtent šioje bazėje JAV vyriausybė laiko ateivius ir jų kosminį laivą.

Vėliau CŽV ne kartą skelbė informaciją apie „Area 51“ vykdomus skrydžių bandymus, daugeliu atveju šie pranešimai turėjo išsklaidyti mitus apie ateiviškus neatpažintus skraidančius objektus.

Bet 2017 m. Pentagonas patvirtino, kad egzistuoja ir 22 mln. JAV dolerių finansavimą gavusi „anomalinių oro-kosminių grėsmių“ analizės programa, tad minčių apie ateivius apsėsti žmogeliai vėl sujudo kaip širšės pagaliu apdaužytame lizde.

Nors pati karinė bazė yra neprieinama visuomenei, jos apylinkėse turistų gausu, pristatyta daugybė viešbutukų, muziejų ir restoranų su ateiviška atributika, o 1996 metais Nevados valstijos valdžia kelią „Route 375“ oficialiai pervadino į „Extraterrestrial Highway“ („Nežemiškas greitkelis“).

Tačiau žmonės, kurie pernelyg priartėja prie karinės bazės teritorijos, neabejotinai pamato įspėjamuosius ženklus, kuriuose nurodoma, kad už patekimą į karinę teritoriją ir jos fotografavimą gresia net laisvės atėmimo bausmė, o kai kuriuose ženkluose netgi nurodoma, kad įsibrovėliai gali susidurti su „mirtina jėga“.

2014 metais turistinis autobusas su keturiais keleiviais netyčia pravažiavo pro įspėjamuosius ženklus ir pateko į saugomą teritoriją, rašė „Las Vegas Now“. Transporto priemonę sustabdė žmonės, dėvintys karines uniformas, o kiekvienam autobuso keleiviui ir vairuotojui buvo pagrasinta bausme už nusižengimą ir 650 JAV dolerių bauda.

Tas incidentas netgi buvo nufilmuotas – iš įrašo aišku, kad autobuso keleiviai manė, jog šiurkštus kareivių elgesys yra turistinės pramogos dalis. Dėl to nubaustas buvo tik autobuso vairuotojas.

Žinoma, sakantieji, kad jie dalyvaus bazės puolime rugsėjį, patys puikiai žino, kad jų užduotis nėra lengva, todėl jau dabar kuriami taktiniai planai, pagal kuriuos ketinama „paimti“ „Area 51“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius