Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Profesoriaus V.Šikšnio įmonės „CasZyme“ užnugaryje – JAV milžinė „DowDuPont“

DNR redagavimo technologiją sukūręs mokslininkas Virginijus Šikšnys kartu su bendražygiais kuria įmonę „CasZyme“, o strateginė šio startuolio investuotoja ir partnerė yra viena didžiausių pasaulyje chemijos pramonės milžinių JAV bendrovė „DowDuPont“, rašo „Verslo žinios“.
Virginijus Šikšnys
Virginijus Šikšnys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„CasZyme“ direktorė Monika Kavaliauskė dienraštį tikino, kad su „DowDuPont“ pasirašyta tokio tipo bendradarbiavimas, kuris paremtas „DowDuPont“ intelektine nuosavybe, „CasZyme“ žiniomis bei patirtimi ir leis patenkinti visus poreikius ir plėtoti veiklą.

Bet ji neatmeta galimybės, kad ateityje gali būti ieškoma papildomų partnerių ir rizikos kapitalo investicijų kitoms įmonės veiklos sritims plėtoti. Pašnekovė neatskleidžia, kiek „CasZyme“ akcijų perleista koncernui „DowDuPont“.

„CasZyme“ vadovės teigimu, įmonė daugiausia koncentruosis į naujų molekulinių įrankių kūrimą ir teiks užsakomųjų tyrimų paslaugas verslui, kitiems mokslininkams bei organizacijoms.

Bendrovė taip pat toliau plėtros CRISPR technologiją ir ieškos naujų Cas baltymų, kurie galėtų būti naudojami kaip naujos kartos molekuliniai įrankiai genomams redaguoti. M.Kavaliauskės žodžiais, veikla tikrai neapsiribos žemės ūkio ir augalininkystės srities tyrimai, ir farmacijos produktų Lietuvos bendrovė pati neketina kurti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius