Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Štai ką šiuolaikiškas biuro darbuotojų gyvenimas padaro mūsų kūnams

Kojos sutinusios ir išvagotos venų varikozių. Akys paraudusios ir negyvos. O nugara atrodo taip, lyg ji visą gyvenimą skambino varpais Notr Damo katedroje.

Žiauru, bet panašu į tiesą. Emma yra tikro žmogaus dydžio lėlė, parodanti, kaip, šią lėlę sukūrusios britų mokslininkų ir menininkų grupės manymu, po dviejų dešimčių metų atrodys tipinis biuro darbuotojas, jei nebus atliekami jokie darbo aplinkos pokyčiai, rašo „Science Alert“.

Naujoje ataskaitoje, kuri pavadinta „The Work Colleague of The Future“ („Ateities kolega“), sveikatos apsaugos ekspertai, kuriems vadovavo elgsenos futurologas Williamas Highamas, peržvelgia duomenis, surinktus iš daugiau nei 3000 biuro darbuotojų Vokietijoje, Prancūzijoje ir JK.

JK biuro darbuotojai dažnai skundėsi akių sausumu (50 proc.), nugaros skausmais (48 proc.), galvos skausmais (48 proc.), kuriuos tiesiogiai sukelia darbo aplinka. Pagal šiuos nusiskundimus ir buvo sukurtas ligotos lėlės Emmos modelis, kurį taip pat bjauroja streso sukelta egzema, viršsvoris, ištinusios galūnės.

VIDEO: Pamatykite, ką šiuolaikiškas biuro darbuotojų gyvenimas padaro mūsų kūnams – kaip to išvengti?

Anot W.Highamo, jeigu labai smarkiai nepakeisime biurų aplinkos standartų, mūsų laukia ateitis, kurioje tokių emmų būtų gausu.

„Jei neatliksime radikalių pokyčių savo darbiniame gyvenime – nepradėsime daugiau judėti, nekreipsime dėmesio į savo laikyseną prie darbo stalo, reguliariai neisime pasivaikščioti darbo metu, nepagalvosime apie darbastalio konstrukcijos patobulinimus, mūsų biurai mus labai smarkiai susargdins“, – tvirtino futurologas.

Tiesa, tai nėra recenzuojamo tyrimo rezultatas ir galima neabejoti, kad įtakos lėlės nepatrauklumui turėjo tai, kad tyrimą finansavo įmonė „Fellowes“, gaminanti biuro baldus ir norinti pareklamuoti savo produkcijos ergonomiškumą. Nepaisant to, labai įdomu pažvelgti į koncepciją, parodančią, kaip mūsų kūnus žaloja biurų aplinka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius