Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suomiai sukūrė energetinį „medį“, kuriuo galima įkrauti išmaniuosius telefonus

Suomijos technologinių tyrimų centro darbuotojai sukūrė labai neįprastą energijos gamybos įrenginį, turintį nedidelio medžio vazonėlyje formą.
Elektros energiją išgaunantis „medis“
Elektros energiją išgaunantis „medis“

Nuotraukose matomas produktas yra pagamintas naudojant 3D spausdinimo technologiją. „Medžio“ lapai yra saulės energijos kolektoriai pagaminti iš organinių medžiagų. Sugeneruota elektros energija per laidininkus perduodama į kamieno dalį.

Įdomu, kad prietaisas gali gaminti energiją ne tik perdirbdamas šviesą, bet taip pat naudodamas lapų vibracijas (pavyzdžiui, nuo vėjo) ir temperatūros svyravimus.

Dabartinėje prietaiso kūrimo stadijoje energijos pagaminama pakankamai tik nedidelių įtaisų maitinimui, pavyzdžiui, mobiliesiems telefonams. Tačiau kūrėjai pabrėžia, kad siūlomas sprendimas turi praktiškai neribotas mastelio didinimo galimybes. Teoriškai iš šių aukštųjų technologijų „medžių“ galima sukurti visą „mišką“, tam kad pagaminti reikalingą elektros energijos kiekį iš atsinaujinančių šaltinių. Be to, tokius „želdinius“ galima naudoti tiek patalpose, tiek lauke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius