Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV atsisakė statyti „Mirties žvaigždę“, nes per brangu

JAV Baltieji rūmai publikavo oficialų atsakymą į gana neįprastą peticiją, už kurią amerikiečiai balsavo praėjusių metų pabaigoje. Peticija per 30 dienų surinko 25 tūkst. parašų, o joje buvo prašoma JAV Vyriausybę pastatyti „Mirties žvaigždę“ (angl. Death Star) – kosminę stotį, kurią galima išvysti legendinėje filmų serijoje „Žvaigždžių karai“.
Erdvėlaivis „Death Star“
Erdvėlaivis „Death Star“ / Kadras iš filmo „Žvaigždžių karai“

Kadangi peticija atitiko visus vyriausybinio projekto „We the People“ kriterijus, Baltieji rūmai privalėjo pateikti oficialų atsakymą.

Kaip ir buvo tikėtasi, prezidento Baracko Obamos administracija pateikė neigiamą atsakymą, o tai suprasti leidžia jau publikacijos antraštė: „Tai nėra tas atsakymas į peticiją, kurio jūs tikėjotės.“

JAV Baltųjų rūmų Mokslo ir kosmoso departamento vadovas Paulas Shawcrossas nurodė tris priežastis, kodėl artimiausiu metu neįmanoma pastatyti „Mirties žvaigždės“.

Pirmoji – futuristinės kosminės stotis kainuotų pasakiškus pinigus: bendra suma siektų apie 850 kvadrilijonų JAV dolerių (arba 850 000 trilijonų JAV dolerių). Antra, JAV Vyriausybė neigiamai žiūri į planetų sunaikinimą. Trečioji priežastis – JAV Baltieji rūmai nemano, kad būtų logiška išleisti tokio brangaus objekto statybai krūvą mokesčių mokėtojų pinigų, jei vėliau jį galėtų sunaikinti žvaigždėlaivis, kurį galėtų pilotuoti vos vienas žmogus.

Atsakyme į peticiją taip pat paminėta, kad Žemės orbitoje jau yra futbolo aikštės dydžio kosminė stotis, kurioje šiuo metu darbuojasi šeši astronautai iš JAV, Rusijos ir Kanados. Taip pat yra ir dvi robotizuotos kosminės laboratorijos, kurios užsiima Marso tyrimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius