-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

45 mlrd. dolerių verti kinai „Xiaomi“ vis daugiau atsiriekia iš „Apple“ ir „Samsung“

Kinijos išmaniųjų telefonų gamintoja „Xiaomi“ jau parodė, kad yra stiprus konkurentas Kinijos rinkoje „Apple“ ir „Samsung“, o dabar gavo dar daugiau ginklų konkurencinėje kovoje. Itin žema marža telefonus parduodantys „Xiaomi“ patvirtino, kad pritraukė 1,1mlrd. dolerių investiciją ir dabar jau yra verta 45 mlrd. dolerių.
Išmanūs telefonai „Xiaomi“
Išmanūs telefonai „Xiaomi“ / Scanpix nuotr.

Dar kiek daugiau nei prieš dvejus metus „Xiaomi“ buvo verta 4 mlrd. dolerių. Apie  naują investiciją pirmadienį pranešė įmonės vadovas Leius Junas socialiniame tinkle „Weibo“.

Jis taip pat patvirtino, kad „Xiaomi“ savo naują flagmaną pristatys 2015 m. sausio mėnesį. Kalbama, kad naujasis telefonas greičiausiai vadinsis „Mi-5“ ir bus Mi-4 įpėdinis.

Skelbiama, kad šie pinigai greičiausiai bus panaudoti plėtimuisi į užsienio rinkas – JAV ir Vakarų Europą. Kinijoje „Xiaomi“ pagal telefonų pardavimus šįmet aplenkė „Samsung“ ir dabar yra pirmi, o per pastaruosius metus įmonės rinkos dalis daugiau nei padvigubėjo ir dabar jau siekia 5 procentus.

Viena „Xiaomi“ sėkmės priežasčių yra unikalus verslo modelis – ji net nesistengia uždirbti iš telefonų, kurių savikaina siekia 130 dolerių ir parduoda juos už savikainą. Didžioji dalis pelno bendrovei tenka iš telefonų priedų ir programėlių pardavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius