Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5G interneto plėtrai Europoje įžiebta žalia šviesa

Sparčiai didėjantis belaidžio interneto duomenų srautas ir auganti skaitmeninė ekonomika skatina ieškoti būdų didinti belaidžių tinklų pralaidumą. 700 MHz dažnių juostos spektras užtikrina papildomą duomenų pralaidumą ir visuotinę aprėptį, būtiną 5G ryšiui.
MWC – didžiausia pasaulyje mobiliųjų technologijų mugė
MWC – didžiausia pasaulyje mobiliųjų technologijų mugė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį europarlamentarai įpareigojo ES valstybes iki 2020 m. vidurio pasiruošti šios dažnių juostos priskyrimui belaidžio plačiajuosčio ryšio paslaugoms, rašoma Europos Parlamento pranešime spaudai.

700 MHz dažnių juostos naudojimas belaidžio interneto paslaugoms paskatintų 5G ryšio plėtrą, o tai sukurtų palankią aplinką plėtoti daiktų interneto, elektroninės prekybos ir debesijos paslaugas, taip pat užtikrintų geresnę skaitmeninių paslaugų prieigą ne tik miestuose, bet ir atokesnėse vietovėse. ES taptų pasauline šios srities inovacijų lydere.

ES valstybės turės pasiruošti įgyvendinti naująjį sprendimą iki 2020 m. birželio 30 d., tačiau jos galės pratęsti šį terminą dar dvejiems metams dėl neišspręstų tarpvalstybinio koordinavimo klausimų, didelio gyventojų skaičiaus ar didelių perėjimo sąnaudų. Savo ruožtu iki 2018 m. birželio 30 d. šalys turės paskelbti detalius tvarkaraščius, kaip jos planuoja 700 MHz dažnių juostą priskirti belaidžio interneto paslaugoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius