„Android“ telefonų gamintojai tą padarė 2018 metais. „Apple“ padarys 2021-aisiais

2021 metais „iPhone“ gerbėjai galės džiūgauti: jų mėgstama kompanija „Apple“ pirštų atspaudų skaitytuvą su „TouchID“ technologija įtaisys tiesiai į telefono ekraną, rašo „9to5Mac“, remdamiesi patikimo rinkos analitiko Ming Chi Kuo teiginiais.
„Synaptics“ pirštų atspaudų skaitytuvas tiesiai ekrane
„Synaptics“ pirštų atspaudų skaitytuvas tiesiai ekrane / V.Neverausko / 15min nuotr.

Anot analitiko, telefonuose, kurie bus pristatyti po dvejų metų, atsiras „TouchID“, įmontuotas tiesiai į ekraną, tačiau neišnyks ir „FaceID“ veido atpažinimo technologijos. Be to, šios dvi įrenginio saugumą užtikrinančios technologijos papildys viena kitą ir pasiūlys vieningą vartojimo patirtį.

Pirštų atspaudų skaitytuvai į išmaniųjų telefonų ekranus montuojami jau kurį laiką – pirmieji šią technologiją dar 2018 metais pademonstravo Kinijos gamintojai „Vivo“, pasinaudoję įmonės „Synaptics“ technologijomis.

Manoma, kad „Apple“ savo pačių jėgomis panašią technologiją kuria ne trumpiau nei nuo 2017 metų, kuomet buvo registruotas atitinkamas patentas, tačiau iki šiol technologija gamybai parengtuose produktuose nebuvo realizuota. Manoma, kad taip yra dėl šiuolaikinės pirštų atspaudų skaitytuvų kartos techninių apribojimų – didelių energijos sąnaudų, mažo jutiklio ploto, storų jutiklio modulių ir sudėtingos gamybos. M.C.Kuo tvirtina, kad iki 2021 metų šios kliūtys jau bus įveiktos ir tikėtina, kad „Apple“ gebės pagaminti ultragarso pagrindu veikiančius atspaudų skaitytuvus.

Be to, analitikas nurodo, kad ta pati atrakinimo technologija galės būti sėkmingai perkelta į „Apple Watch“, nors neteigia, kad „Apple“ tikrai priims tokį sprendimą. Šiuo metu „Apple Watch“ apskritai nėra saugomi jokiomis biometrinėmis atpažinimo priemonėmis – tik PIN kodu.

„TouchID“ ir „FaceID“ sistemų suvienijimas gali pateikti ganėtinai įdomių rezultatų: potencialiai tokiu būdu bus atvertos galimybės kurti vienokius ar kitokius dviejų faktorių biometrinio atpažinimo metodus – tai reiškia, kad prieigą prie telefono gavę asmenys, norėdami jį atrakinti, turės ne tik nulipdyti itin tikslią trimatę veido skulptūrą, bet ir suklastoti telefono savininko piršto atspaudą. Kai pirmą kartą pasirodė telefonai su „TouchID“ technologija, programišiai ją sugebėjo įveikti per 24 valandas, tačiau suderintus piršto atspaudo atpažinimą su kitu biometriniu užraktu ne telefono savininkui atrakinti telefoną bus gerokai sunkiau.

Nors M.C.Kuo labai patikimai prognozuoja „Apple“ produktų ateitį, visas šias prognozes iš prigimties reikėtų vertinti šiek tiek skeptiškai – ypač jeigu kalba eina apie produktus, kurių pristatymas įvyks ne po kelių mėnesių, ne po metų, o net po dvejų metų. Gali būti, kad technologinė raida vystysis lėčiau nei tikimasi, gali būti, kad „Apple“ apskritai pakeis savo planus. Tačiau taip pat gali būti, kad 2021 metais „iPhone“ įgis tikrai dėmesio vertą naujovę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius