Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“: tokio pobūdžio programėlių diegimas yra rimtas pavojus saugumui

Naujoje bendrovės ataskaitoje teigiama, kad leidus kūrėjams platinti programas ne oficialioje „App Store“ parduotuvėje, „naudotojams kiltų rimta saugumo rizika“. Kaip tokio veiksmo pasekmės nurodoma daugybė hipotetinių problemų, įskaitant išpirkos reikalaujančias programas ir finansinius sukčiavimus.
Apple
Apple / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ši ataskaita paskelbta tuo metu, kai „Apple“ patiria reguliavimo institucijų ir kai kurių kūrėjų spaudimą dėl savo „App Store“.

Bendrovė laukia teisinio ginčo su „Epic Games“ dėl, anot žaidimų studijos, nesąžiningų „Apple“ nustatytų sąlygų baigties.

Kompanija „Epic Games“ neslėpė siekio sukurti konkuruojančią parduotuvę, tačiau „Apple“ neleidžia trečiųjų šalių programų parduotuvėms parsisiųsti iš savo „App Store“.

Tyrimai dėl kompanijos politikos

Be to, ES, JK ir JAV vyksta „Apple“ tyrimas dėl „App Store“ politikos, nes per pastaruosius metus vis daugiau kūrėjų pasisakė prieš vadinamąjį „Apple“ mokestį.

Panašūs kaltinimai pateikti ir pagrindinei „Apple“ konkurentei šioje srityje – „Google“, kuri taip pat yra įsitraukusi į teisinę kovą su „Epic Games“.

123RF.com nuotr./„App Store“
123RF.com nuotr./„App Store“

„Apple“ taip pat nerimauja, kad būsimas ES skaitmeninių rinkų reguliavimas gali iš tikrųjų priversti „Apple“ įjungti programėlių parsisiuntimą iš kitų šaltinių, rašoma BBC.

Atrodo, kad 16 puslapių „Apple“ ataskaitoje surinkti visi technologijų milžinės argumentai, kuriais ji nesutinka atsisakyti išskirtinės programėlių pardavimo „iPhone“ ir „iPad“ platformose kontrolės.

Saugo vartotojus nuo grėsmių

Ataskaitoje taip pat akcentuojama, kad „Apple“ taikomųjų programų peržiūros procesas, kuris tarp kūrėjų yra prieštaringai vertinamas, yra pagrindinis būdas apsaugoti naudotojus nuo grėsmių.

123RF.com nuotr./kibernetinė ataka
123RF.com nuotr./kibernetinė ataka

Kai kurie kūrėjai nesutiko su ataskaita, teigdami, kad joje atrinkti arba neteisingai pateikti pavyzdžiai, o kiti išjuokė karikatūras, kuriose teigiama, kad vagis gali būti vertinamas kaip „Apple“, pasisavinanti didelę dalį pardavimų.

Kompanijos „Epic Games“ vadovas ir aršus „Apple“ kritikas Timas Sweeney apibūdino ataskaitą kaip „melo jūrą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius