Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biotechnologijų sektorius prioritetinis tik popieriuje

Prieš pusantrų metų Lietuva užsibrėžė iki 2020 metų tapti biotechnologijų inovacijų centru Europoje – šalyje turėti 5 tūkst. sveikatos technologijų ir biotechnologijų įmonių, ir beveik dukart padidinti šio sektoriaus dalyvių skaičių, deja, kol kas strategija su finansavimu prasilenkia – biotechnologijų startuoliams rizikos kapitalo fondų pinigai nepasiekiami, rašo „Verslo žinios“.
Vilniaus universiteto Biotechnologijos instituto profesoriaus Virginijaus Šikšnio laboratorija
Biotechnologijos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Biotechnologijų startuoliams Lietuvoje gana sunku, o kartais ir neįmanoma gauti pinigų verslo plėtrai. Pavyzdžiui, norint pasinaudoti tokia Europos Sąjungos priemone kaip „Intelektas LT“, reikia nemažos nuosavų pinigų dalies, o jų ką tik pradėjusios veiklą įmonės paprastai neturi. Kitos finansavimo priemonės, kurios yra orientuotos į mokslą, nėra skirtos verslo plėtrai finansuoti“, – sako Mokslo tarybos projekto „Euronanomed“, susijusio su nanomedicinos tyrimų, turinčių komercinį ar kitokį praktinį pritaikymą medicinoje, finansavimu, vadovas Juozas Lapienis.

Pasak jo, Ūkio ministerija ir „Invega“ turėtų pasistengti, kad artimiausiu metu atsirastų į biotechnologijas ir biomediciną iš dalies orientuotas rizikos kapitalo fondas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius