-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Bitės“ nauji planai keliaujantiems padės sutaupyti, tačiau neatidūs mokės daugiau

Nuo kitų metų ES bus panaikinti tarptinklinio ryšio mokesčiai – iš ES skambinsime tokiais pat tarifais, kaip ir Lietuvoje. „Bitė Lietuva“ kiek anksčiau pristato naujus planus, kurie turėtų padėti sutaupyti keliaujantiems. Tiesa, planai pasinaudojus mobiliuoju ryšiu iš užsienio įsigalios automatiškai, tad keliautojams, užsienyje minimaliai besinaudojantiems mobiliuoju ryšiu, tai gali atsieiti brangiau, jei apie norą naudotis įprastiniais tarifais jie neinformuos „Bitės“.
Moteris naudojasi telefonu
Moteris naudojasi telefonu / Scanpix nuotr.

„Lietuviai iš Baltijos šalių užsienyje linkę kalbėti mažiausiai, – antradienį „Bitės“ spaudos konferencijoje sakė Pranas Kuisys, „Bitės“ rinkodaros vadovas. – Konkreti problema – tarptinklinio ryšio paslaugos. Kai kurie skaičiai, jei ne šokiruojantys, tai stebinantys – 35 proc. keliautojų nesinaudoja mobiliuoju ryšiu. Jau daug metų nesikeičia tai, kad 75 proc. keliaujančiųjų visiškai nesinaudoja mobiliuoju internetu.“

Kai kurie skaičiai, jei ne šokiruojantys, tai stebinantys – 35 proc. keliautojų nesinaudoja mobiliuoju ryšiu.

Anot „Bitės“, tipinė vieno privataus lietuvio kelionė trunka penkias dienas ir užsienyje lietuviai kalba šešis kartus mažiau nei Lietuvoje bei 25 kartus mažiau naudojasi mobiliuoju internetu.

Bendrovė keliaujantiems užsienyje pristato tris planus, kurie esą leis sutaupyti šešis kartus daugiau. EUROPA 1 kainuos 2,6 euro ir galios dieną.  Į planą įeis 20 nemokamų pokalbių minučių, 20 SMS žinučių ir 40 MB duomenų. Planas EUROPA 7 kainuos 6 eurus, galios savaitę ir į paketą įeis po 50 nemokamų pokalbių minučių ir SMS žinučių bei 90 MB duomenų, o EUROPA 30, kuris galios mėnesį ir kainuos 10 eurų, – po 100 SMS ir pokalbių minučių bei 150 MB duomenų.

Išvykus į užsienį ir nepasirinkus jokio plano automatiškai įsigalios pigiausias planas, jei vartotojas užsienyje bent kartą pasinaudos mobiliuoju ryšiu. Jei klientai norės naudotis standartiniais tarifais (skambutis iš ES šalies – 22 euro centai), apie tai privalės informuoti „Bitę“ nemokamu skambučiu ar žinute.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Pranas Kuisys
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Pranas Kuisys

„Mūsų tikslas nėra apkvailinti  žmonių. Norime, kad žmonės savęs neribotų“, – aiškino P.Kuisys.

Anot jo, neišnaudoti plano elementai gali būti perkelti iš vieno plano į kitą, o iš naudojus 80 proc. bet kurio elemento (SMS, pokalbių minučių ar mobiliųjų duomenų) žmogus bus perspėjamas SMS žinute, išnaudojus 100 gaus dar vieną perspėjimą.

Planus galima užsisakyti nuo vasario 8 d., o nuo kovo 1 d. jie automatiškai pradės galioti visiems, besinaudojantiems mobiliuoju ryšiu iš ES valstybių.

Nuo kitų metų bus panaikinti visų operatorių tarptinklinio ryšio mokesčiai ES šalyse, tačiau kokie bus tarifai, kol kas neaišku.

„Bitė“ iš tarptinklinio ryšio mokesčių, anot P.Kuisio, uždirba  apie kelis milijonus eurų. Galimus nuostolius panaikinus tarptinklinius mokesčius esą turėtų kompensuoti padidėjęs iš užsienio mobiliuoju ryšiu besinaudojančių klientų srautas.

Veiksmų mažinant tarptinklinio ryšio mokesčius ES ėmėsi 2007 metais. Nuo to laiko tarptinklinio ryšio paslaugos atpigo 80–90 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius