Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvo ištrinta daugiausiai kartų per „Youtube“ perklausyta daina „Despacito“

Kaip skelbia „The Verge“, arba vaizdo įrašų platinimo svetainė „Youtube“, arba muzikos įrašų platintojai „Vevo“ susidūrė su programišių išpuoliu. Visų laikų žiūrimiausias „Youtube“ vaizdo įrašas – Luiso Fonsi ir Daddy Yankee daina „Despacito“ – buvo pakeistas programišių pakištu vaizdo įrašu, o vėliau apskritai pašalintas. Dar vėliau daina sugrąžinta į „Youtube“ su visu peržiūrų skaitliuku.
Visų pakeistų „Youtube“ dainų vaizdai buvo pakeisti šia nuotrauka
Visų pakeistų „Youtube“ dainų vaizdai buvo pakeisti šia nuotrauka / Stopkadras

Skelbiama, kad „Despacito“ dainą pristatančioji nuotrauka buvo pakeista kita nuotrauka – po kaukėmis besislepiančios ginkluotos gaujos (iš „Netflix“ serialo „Casa del Papel“) vaizdu. Programišiai, pasivadinę Prosox ir Kuroi’sh, pakeitė ir vaizdo įrašo aprašymą.

Tuo pačiu metu nuo programišių nukentėjo ir daugiau dainų įrašų: Chriso Browno, Shakiros, DJ Snake'o, Selenos Gomes, Drake'o, Katy Perry ir Taylor Swift ir kitų atlikėjų. Pilnas jų sąrašas pateikiamas čia. Visoms šioms dainoms bendra tai, kad jos įkeltos per dainininkų „Vevo“ paskyras. Kol kas nėra žinoma, ar programišiai gavo kelis prisijungimo vardų ir slaptažodžių rinkinius, leidžiančius keisti paskyrų turinį, ar tai buvo platesnio masto išpuolis prieš „Vevo“. Visų šių atlikėjų vaizdo įrašai taip pat buvo sugrąžinti į įprastinę būseną.

„YouTube“ atstovai situacijos oficialiai kol kas nekomentavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius