-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

CES 2016: ko laukti pirmoje didžiojoje šių metų technologijų parodoje?

ausio 6 – 9 dienomis Las Vegase vyks technologijų paroda CES 2016, kur, kaip ir kasmet, bus pristatytos svarbiausios metų technologijos, kurios nubrėš gaires visiems likusiems metams.
CES parodos logotipas
CES parodos logotipas / Scanpix nuotr.

Virtuali realybė

2016 – aisiais net trys didžiųjų gamintojų virtualios realybės įrenginių versijos pasieks vartotojus. „Sony“, HTC ir „Oculus“ dalyvaus CES ir pademonstruos naujausius įrenginių modelius. Tikimasi, kad bus pranešta daugiau detalių apie „Vive“, „Morpheaus“ ir „Oculus Rift“ kainas ir pristatymo datas.

HTC CES 2016 pademonstruos atnaujintą „Vive“, o „Sony“ parodos dalyviams leis išmėginti „PlayStation“ virtualios realybės įrenginį.

Dronai

Dronų tematika 2015 m. mirgėjo technologijų naujienų antraštėse ir panašu, kad 2016 m. nebus išimtis. „GoPro“ jau pristatė nauja kamera ginkluotą dorą „Karma“, o CES tikimasi išvysti ir kitų gamintojų alternatyvų.

Nedidelius nepilotuojamus dronus žada pristatyti „PowerUp FPV,“ „Fleye“ ir „Uvify“.

Televizoriai

„Samsung“ ir LG CES 2016 pristatys naujausius lanksčius televizorių ekranus. Šįmet gamintojai susitelks ir į HDR (High Dynamic Range) technologiją, kuri leidžia rodyti kur kas daugiau spalvų platesniame diapazone, todėl turinio detalės atrodo realistiškiau ir yra „gilesnės“.

Bendrovės kaip „Amazon“ jau sukūrė TV laidų su HDR, tačiau iki šiol tik nedaugelis televizorių palaikė šią įrangą.

Be abejo, CES 2016 gamintojai pristatys ir 4K bei 8K raiškos televizorių.

Išmanių namų produktai

„Nest“ ir „Phillips“ pademonstruos termostatus, išmanias šviesas ir kameras, kartu su naujais jų valdymo būdais. Tikimasi, kad „Samsung“ anonsuos ir savo daiktų interneto liniją „Smart Thins“, kuri veiks su daugeliu platformų.

Kitos nedidelės įmonės pristatys išmanias lemputes ir išmanius namų priedus, kurie padės tvarkytis virtuvėje tik su išmaniuoju telefonu.

Išmanios riedlentės

Automatiškai balansą išlaikančios išmanios riedlentės jau debiutavo CES pernai, o šįmet parodoje tikimasi išvysti dar daugiau panašių įrenginių. Bendrovės „Onboard“, „Segway“ ar „Arcimoto“ pristatys greitus elektrinius įrenginius.

Dėvima elektronika

„Fitbit“ šįmet CES parodoje pažadėjo pademonstruoti naują produktą, tačiau konkrečių detalių apie jį neskelbiama. Ekspertai mano, kad bus pristatytos naujos išmanios apyrankės su pagerintomis miego sekimo ar net streso valdymo funkcijomis.

Naujoves turėtų pristatyti ir išmanių drabužių gamintojai, tarp jų ir biometrinė liemenėlė „Ombra“ar „Digitsole“ savaime užsirišantys batai.

Iš „Huawei“ laukiama specialiai moterims skirto išmanaus laikrodžio.

Automobiliai

Nors CES nėra automobilių paroda, į ją automobilių gamintojai susirenka anonsuoti ateities produktų.

„General Motors“ turėtų pristatyti „Chevy Volt“ elektrinį automobilį, „Volkswagen“ – naują elektromobilio konceptą, kuris, manoma, bus mikroautobusas, galintis vienu įkrovimu nuvažiuoti iki 500 kilometrų.

O„Ford“ turėtų atskleisti daugiau detalių apie savo partnerystę su „Google“ ir kuriamą autonominį automobilį.

Iš BMW laukiama „AirTouch“ – valdymo gestais sistemos pristatymo.

Keletas išmanių telefonų

Svarbiausi metų išmanių telefonų modeliai tradiciškai pristatomi vasario pabaigoje vykstančioje parodoje „Mobile World Congress“, tačiau kai kurie gamintojai, pavyzdžiui, LG, CES jau kuris laikas pristatydavo naujausius modelius, tarp jų ir „LG G Flex“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius