Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl koronaviruso baimės atšaukta didžiausia pasaulyje mobiliųjų technologijų paroda

Mobiliųjų technologijų parodos „Mobile World Congress 2020“ (MWC), kuri vasario 24-27 dienomis turėjo vykti Barselonoje, šiais metais nebus: ją atšaukti privertė koronaviruso baimė, skelbia „Bloomberg“.
„MObile World Congress 2020“ paroda atšaukiama
„MObile World Congress 2020“ paroda atšaukiama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai bus pirmas kartas per visą 33 metų trukmės MWC organizavimo istoriją, kai kasmetinė paroda, sutraukianti 100 000 dalyvių ir lankytojų iš viso pasaulio neįvyks, nors laikas apsikeisti patirtimi ir kontaktais yra kritinis – šiemet daugelyje pasaulio regionų bus pradedamas arba aktyviai spartinamas 5G tinklų infrastruktūros vystymas.

„Pasaulinio masto susirūpinimas dėl koronaviruso protrūkio, kelionių sunkumai ir kitos aplinkybės lėmė tai, kad surengti parodą šiemet neįmanoma“, - sakė konferenciją organizuojančios GSM asociacijos generalinis direktorius Johnas Hoffmanas.

Savaitės pradžioje kelios didelės įmonės jau buvo paskelbusios, kad dėl susirūpinimo savo darbuotojų, partnerių ir klientų saugumu į Barseloną nevyks – taip nusprendė „Intel“, „Nvidia“, „Amazon“, „Sony“, „Oppo“, „Vivo“, „Ericsson“, „Nokia“, „Deutsche Telecom“, „Vodafone“ ir keletas kitų.

Siekiant užtikrinti lankytojų saugumą iki šio atšaukimo organizatoriai buvo numatę įvairiausias apsaugos nuo viruso priemones – įspėjo lankytojus nesisveikinti spaudžiant rankas, ketino naudoti nuotolinę kūno temperatūros matavimo įrangą, sugriežtino mikrofonų panaudojimo protokolą, apribojo galimybes į parodą atvykti svečiams iš Kinijos, ypač – iš regionų, kur viruso atvejų registruojama daugiausiai.

Anot „Bloomberg“, šiuo metu nėra žinoma, ant kieno pečių guls nuostoliai, atsiradę dėl šio atšaukimo – organizatoriui ar parodos dalyviams. Didžiausių pasaulio įmonių biudžetai skiriami dalyvavimui šioje parodoje, kartais skaičiuojami dešimtimis milijonų eurų, tokio dydžio įmonės Barselonos parodų rūmuose užima futbolo aikštės dydžio ar net dar didesnius paviljonus.

Įprastai didžioji dalis sąnaudų, susijusių su parodos organizavimu, būna padengiama iš dalyvio bilietų kainų: standartinis bilietas į šią parodą vienam žmogui kainuoja 800 eurų.

Parodos atšaukimas bus smūgis ir Barselonos turizmo verslo sektoriui, ir mažoms įvairių valstybių įmonėms, kurioms ši paroda yra viena iš nedaugelio galimybių užmegzti pelningus verslo kontaktus su įvairiais partneriais.

Koronavirusas jau pakenkė ne vienam dideliam renginiui: nemažai dalyvių atsisakė dalyvauti kasmetinėje Singapūro lėktuvų parodoje, tačiau paroda įvyko, nors ir mažesne, nei tikėtasi, apimtimi. Taip pat nukeltas „Formulės-1“ etapas, turėjęs vykti Kinijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius