Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didysis „Apple“ metų įvykis: pristatytas didžiausias istorijoje „iPhone“

Mėnesio pradžioje kompanija „Apple“, išsiuntinėjusi kvietimus technologijų žurnalistams, ganėtinai paslaptingai kvietė juos rugsėjo 12 dieną „susirinkti aplink“. Mat tą dieną amerikiečiai pristatė svarbiausius šiais metais savo produktus – naujuosius „iPhone“ išmaniuosius telefonus ir „Apple Watch“ išmaniuosius laikrodžius.
Naujieji telefonai „iPhone Xs“ ir „iPhone Xs Max“
Naujieji telefonai „iPhone Xs“ ir „iPhone Xs Max“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Pristatymo vaizdo transliaciją galima buvo tiesiogiai stebėti „Apple“ svetainėje.

Kokius produktus pristatė „Apple“?

Žemiau skaitykite pristatymo apžvalgą ir svarbiausius akcentus:

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

22:01

Ir pabaigai – visko, ką šiandien pristatė „Apple“ labai glausta santrauka:

VIDEO: Apple’s big news in 108 seconds — Apple

 

21:44

„Xs“ serijos telefonai, kurių atminties kiekį galima bus rinktis iš 64, 256 arba 512 GB, kainuos nuo 1000 JAV dolerių. Didesnieji įrenginiai su tokiais pačiais atminties kiekiais kainuos nuo 1100 dolerių. Išankstiniai užsakymai bus priimami nuo šio penktadienio, pristatymas Lietuvoje žadamas nuo rugsėjo 28 dienos. Kainos ir datų klausimas artimiausiu metu bus patikslintas su Lietuvos mobiliojo ryšio operatorių pagalba.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Naujų „Apple“ produktų pristatymas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Naujų „Apple“ produktų pristatymas

 

21:41

Pigiausieji XR serijos telefonai bus pardavinėjami su 64, 128 ir 256 GB vidinės atminties kiekiu, bus siūlomi šeši spalviniai variantai, o mažiausia jų kaina JAV rinkoje bus 750 JAV dolerių. Išankstiniai užsakymai priimami nuo spalio 19 dienos.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„iPhone XR“
AFP/„Scanpix“ nuotr./„iPhone XR“

 

21:32

Iš Phillo Schillerio suvaldyto entuziazmo kalbant apie šį įrenginį galima suprasti, kad tai yra pigesnis įrenginys, kuris yra „pakankamai geras“. Bet jame yra iš esmės visos didesniųjų brolių savybės, kaip, antai, „A12 Bionic“ platforma ir „Face ID“ veido atpažinimo technologija.

21:32

Esminis skirtumas – ant nugarėlės yra ne dviejų, o vieno objektyvo kamera, 12 MP plataus kampo objektyvas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„iPhone XR“
AFP/„Scanpix“ nuotr./„iPhone XR“

 

„iPhone XR“

21:29

Trečias „iPhone“ modelis: „iPhone XR“. masėms skirtas telefonas su aliuminio korpusu. Korpuso spalvų įvairovė didelė, o spalvos drąsios ir linksmos: juoda, balta, mėlyna, koralinė, geltona. Atsparumo aplinkos poveikiui standartas – IP67. 6,1 colių įstrižainės „Liquid Retina“ LCD ekranas, 1792 x 828 taškų raiška.

VIDEO: Introducing iPhone XS, iPhone XS Max, and iPhone XR — Apple

 

21:25

Gamtos mylėtojams svarbi žinutė – visi „Apple“ padaliniai visame pasaulyje 100 proc. sunaudojamos energijos gauna tik iš atsinaujinančių šaltinių. Be to, paskelbtas ambicingas planas gamybai nebenaudoti iškasamų medžiagų, o tik perdirbtas medžiagas. Pavyzdžiui, jau dabar, gaminant „iPhone Xs“, logikos plokščių gamybai naudojamas ne naujai iškastas, o iš perdirbtų produktų gaunamas alavas. Per metus ši iniciatyva leis sumažinti alavo rūdos iškasimą 10 tūkst. tonų. O kad perdirbtų medžiagų gavimas būtų paprastesnis, „Apple“ paskelbė senų įrenginių supirkimo programą.

21:19

Keliautojams itin svarbi žinia: į „iPhone Xs“ pasiūlys dviejų SIM kortelių funkcionalumą, tačiau kiek keistai: viena kortelė bus fizinė, o kita – eSIM, kas reikalauja tiesioginio ryšio operatoriaus palaikymo. Daugiau žinių apie Lietuvos operatorių požiūrį į šią technologiją sulauksime artimiausiomis dienomis.

21:14

Patobulintas portretinio režimo Bokeh efekto valdymas: užfiksuotose nuotraukose matomas itin kokybiškai išblukintas fonas, tačiau vartotojui taip pat paliekama galimybė pasirinkti išblukinimo lygį, nuo f/1.4 iki f/16 objektyvo efekto.

21:11

Išmanusis HDR režimas – labai įdomus naujas „iPhone“ funkcionalumas: nors naudotojui atrodo, kad fotografuojamas vienas kadras, iš tiesų telefonas fiksuoja 4 pilnus kadrus, 4 „pusinius“ kadrus su mažesne ekspozicija (tamsesnius) ir vieną didesnės ekspozicijos kadrą. Susumavus visus šiuos vaizdus gaunamos itin didelio dinaminio spektro ir aštrias judesio nuotraukas.

21:08

Eilė fotoaparatui. P.Schilleris pasidžiaugė, kad „iPhone X“ fotografavimui naudoja net profesionalai. O „iPhone Xs“ turėtų būti dar geresnis. Jame yra du fotoobjektyvai: 12 MP raiškos telefoto ir 12 MP plataus lauko objektyvai. Dar iki nuotraukos užfiksavimo dirbtinio intelekto procesorius parenka optimalius nustatymus būtent to kadro fiksavimui.

21:05

Atsiras naujoviško tipo pramogų: papildytosios realybės pagrindu veikiantys arkadiniai žaidimai – labai gali būti, kad jie taps naujomis geekų vakarėlių žvaigždėmis: sustos keli draugai aplink stalą ir, šokinėdami iš vienos pusės į kitą, kapos kosminius monstrus. Tokias galimybes suteikia didesnės naujųjų telefonų vaizdo plokštės galimybės ir patobulintas „ARKit“ papildytosios realybės įrankių rinkinys.

21:02

O štai kas papirks visus lietuvius: specialiai krepšinio judesių analizei skirta programėlė „Homecourt“, kuri padės krepšininkams atrasti savo judesių trūkumus, nematomus plika akimi. Ir tam nereikia jokių papildomų prisegamų jutiklių – viską padaro naujųjų „iPhone“ kameros.

21:00

Pristatytas naujas pilnavertis aukštos grafinės kokybės žaidimas vaidmenimis „Elder Scrolls Blades“ – telefonas „veža“ puikiai. Vanduo raibuliuoja, šviesa atsispindi nuo vandens, šešėlių ir žaidėjo ginklų, vaizdas ekrane susifokusuoja į priešą mūšio metu, o po mūšio vėl išplečiamas regėjimo laikas. Smagu, tikrai smagu.

20:49

7 nm technologinis procesas! Viena įmonė tokius procesorius jau pristatė, bet įrenginio su šiuo procesoriumi – dar ne. 6,9 mlrd. tranzistorių. 

20:47

Telefono pagrindas – „A12 Bionic“ platforma. 6 branduolių pagrindinis procesorius, 4 branduolių  grafikos procesorius ir vieno branduolio dirbtinio intelekto procesorius.

20:45

Galima bus rinktis auksinės, sidabrinės, tamsiai pilkos spalvos korpusus, pagamintus iš „chirurginės kokybės plieno“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Apple“ produktų pristatymas
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Apple“ produktų pristatymas

 

20:44

Abu įrenginiai su OLED technologijos, „Super Retina“ ekranais.

„iPhone Xs Max“

20:43

Didesnis „iPhone Xs“ brolis – „iPhone Xs Max“ su 6,5 colių įstrižainės ekranu. 2688 x 1242 taškų raiška.

„Scanpix“/AP nuotr./Naujieji telefonai „iPhone Xs“ ir „iPhone Xs Max“
„Scanpix“/AP nuotr./Naujieji telefonai „iPhone Xs“ ir „iPhone Xs Max“

 

20:40

Philas Schilleris tvirtina, kad šie įrenginiai yra ir patys gražiausi pasaulyje. Stiklas – ypatingas, todėl telefonai yra „atspariausi dužimui pasaulyje“.

20:40

Ekrano įstrižainė 5,8 colio, labai nestandartinė raiška: 2436 x 1125 taškų.

IP68 atsparumo aplinkos poveikiui standartas.

„iPhone Xs“

20:38

Atėjo ir „iPhone“ eilė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„iPhone Xs“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„iPhone Xs“

„iPhone Xs“ – „pats pažangiausias „iPhone“, kurį kada nors sukūrėme. Tai yra Nr. 1 išmanusis telefonas pasaulyje ir pats mėgstamiausias telefonas pasaulyje“, – sakė T.Cookas.

20:37

Užsakymai naujiesiems laikrodžiams JAV rinkoje priimami nuo šio penktadienio. Kaip bus Lietuvos rinkoje – pranešime vėliau. Bet už tai laikrodžio operacinę sistemą tikrai galima bus atnaujinti rugsėjo 21 dieną.

20:35

JAV rinkoje laikrodžiai kainuos nuo 400 dolerių be mobiliojo ryšio galimybės arba nuo 500 dolerių su mobiliuoju ryšiu. „Series 3“ laikrodžiai atpigo – pigiausi modeliai dabar kainuos 280 dolerių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Apple“ produktų pristatymas
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Apple“ produktų pristatymas

 

20:33

Laikrodžiai bus sidabrinės, auksinės ir juodos spalvos, taip pat siūloma nerūdijančio plieno serija. Didelis keičiamų apyrankių spektras.

„Scanpix“/AP nuotr./„Apple“ produktų pristatymas
„Scanpix“/AP nuotr./„Apple“ produktų pristatymas

 

20:30

Kas nepatobulėjo – tai akumuliatoriaus veikimo trukmė. Laikrodis įprastu režimu veiks 18 valandų, o sporto rodiklius gebės matuoti 6 valandas.

Taip išeitų, kad jeigu laikrodis ir matuos kieno nors miego kokybę, tai ne jūsų, o kroviklio.

20:26

Laikrodžio kaip sveikatos apsaugos produkto naudą patikrino ir JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA).

Visi vartotojo duomenys yra užšifruoti ir laikrodyje, ir debesinėje saugykloje.

20:23

Laikrodyje yra ir elektros srovės jutikliai, todėl jis netgi elektrokardiogramas sugebės užrašyti! Fantastika – tai, atrodo, yra pirmas ant rankos segimas įrenginys, užrašantis elektrokardiogramą. Programėlė pagal kardiogramą diagnozuos širdies sveikatą, šia sveikata bus galima pasidalinti ir su medikais.

„Scanpix“/AP nuotr./Apple Watch Series 4
„Scanpix“/AP nuotr./Apple Watch Series 4

 

20:21

Maža to, pulso matuoklis nuolat stebės jūsų pulsą ir praneš, kada jis per žemas ar per aukštas. Bet kur kas svarbiau, kad laikrodis užfiksuos ir gyvybei pavojingas aritmijas bei praneš apie jas naudotojui.

20:20

Užfiksavus kritimą laikrodis ekrane iškart pradės rodyti pasiūlymą kviestis pagalbą, o jeigu naudotojas minutę visiškai nejudės, pagalbos kvietimas bus vykdomas automatiškai.

20:19

Naujojo laikrodžio akselerometras ir giroskopas yra gerokai jautresni ir fiksuoja platesnį judesių spektrą. Ką tai reiškia vartotojui? Laikrodis galės automatiškai nustatyti, kad žmogus nugriūva. Kritimo judesiai yra labai ypatingi: griūvant į priekį rankos išmetamos pirmyn, griūnant atgal jos pakišamos po savimi ir panašiai. Šie jutikliai idealiai sutverti būtent tokiems judesiams aptikti.

VIDEO: Introducing Apple Watch Series 4 — Apple

 

20:16

Telefono širdis yra S4 platforma su 2 branduolių 64 bitų procesoriumi.

Laikrodžio garsiakalbis 50 proc. garsesnis nei ankstesniuose laikrodžiuose. Mikrofonas perkeltas į tokią vietą, kad naudojant šį mikrofoną telefoniniams pokalbiams pašnekovas negirdėtų aido.

20:14

Ir pakeitimų iš tikrųjų yra. Laikrodžiai bus siūlomi dviejų dydžių, kaip ir anksčiau, tik abiejų jų ekranai padidės apie 32–34 procentais. Užapvalėjo ekranėlio stiklo kraštai. Išaugus naudingam ekrano plotui padidėjo ir vaizdas ekrane, į jį telpa daugiau naudingos informacijos.

„Manome, kad jums patiks viskas, kas yra „Series 4“ laikrodžiuose“, sakė bendrovės atstovas.

20:12

Naujojo „Apple Watch Series 4“ išvaizda, atrodo, visiškai nepasikeitė. Bet, anot įmonės atstovo, pakeista viskas.

VIDEO: Apple Watch Series 4 — First Look — Apple

 

Pristatytas „Apple Watch“

20:08

Timas Cookas, pažadėjęs, kad šį vakarą bus pristatytas 2-milijardasis „Apple“ įrenginys, naujų įrenginių asortimentą pradėjo rodyti nuo „Apple Watch“ laikrodžio.

„Scanpix“/AP nuotr./„Apple“ produktų pristatymas
„Scanpix“/AP nuotr./„Apple“ produktų pristatymas

 

20:04

„Apple“ savo produktų pristatymą pradėjo nuo gana humoristiško „Misija:Neįmanoma“ temos filmuko pateikimo žiūrovams. 

Mergina, vėluojanti į didelės svarbos renginį, nepaisydama jokių kliūčių lėkė per kūdras ir šienaujamas pievas, šokinėjo per „Apple“ miestelio valgyklos stalus tam, kad spėtų įmonės vadovui pristatyti kažką gyvybiškai svarbaus.

Tas „kažkas svarbaus“ buvo pristatymo skaidrių prasukimą valdantis „clickeris“.

Rimtai? Rimtai tą reikėjo pristatinėti iš taip toli ir taip skubiai? Na, bet gerai, juokinga. Nuleido garą nekantriausiai belaukiantiems.

Paskutinis atnaujinimas 2018-09-12 20:04

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius