Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Facebook“ patyrė didžiausią istorijoje veikimo sutrikimą

Trečiadienio vakarą Lietuvos laiku prasidėję socialinio tinklo „Facebook“ veikimo sutrikimai visame pasaulyje truko ne mažiau nei 14 valandų ir netgi šio straipsnio rašymo metu vartotojai vis dar skundėsi, kad veikia ne visos „Facebook“, „Instagram“ ir „WhatsApp“ funkcijos.
„Facebook“ sutrikimų žemėlapis kovo 14 d. ryte
„Facebook“ sutrikimų žemėlapis kovo 14 d. ryte / downdetector.com iliustr.

Techninės „Facebook“ problemos buvo tokios rimtos, kad šio tinklo valdytojai netgi buvo priversti per vieną iš pagrindinių savo konkurentų – „Twitter“ – aiškinti sutrikimų priežastis ir esamą situaciją. Be to, su protarpiniais sutrikimais susidūrė ir paslaugos, kurias valdo „Facebook“: „Messenger“, „Instagram“, „WhatsApp“.

Kai kurie prie socialinio tinklo prisijungę naudotojai nuo trečiadienio vakaro vietoj įprastinio naujienų, asmenukių ir dalijimosi asmeninėmis bėdomis bei džiaugsmais srauto matė tik klaidos pranešimą: „Atsiprašome, kažkas nutiko. Stengiamės kaip įmanoma greičiau pašalinti sutrikimus“.

Kiti vartotojai matė pranešimą, kad vykdomas „būtinasis tarnybinių stočių aptarnavimas“. Kai kuriems vartotojams, kurie sugebėjo pasiekti naujienų srauto juostą arba naudojosi „Instagram“ bei „Messenger“ paslaugomis, buvo sutrikusios nuotraukų įkėlimo ir persiuntimo paslaugos visose „Facebook“ paslaugose.

Tokios trukmės – apie 14 valandų – techninių sutrikimų „Facebook“ nėra patyrę per visą socialinio tinklo egzistavimo istoriją.

Tikėtina, kad dėl šio sutrikimo „Facebook“ vadybininkai bus priversti aiškintis ir su savo reklamų užsakovais: 2018 metais šio tinklo pajamos (daugiausiai – už reklamas) buvo net 55 mlrd. dolerių. O tai reiškia, kad per 14 valandų potencialiai buvo neparodyta reklamų už maždaug 88 mln. JAV dolerių.

Svetainės „DownDetector“ duomenys rodo, kad su socialinio tinklo veikimo trūkumais susidūrė vartotojai visame pasaulyje, bet trečiadienį apie 18 valandą staiga išaugęs skundų dėl „Facebook“ veikimo srautas apie 4 valandą ryto Lietuvos laiku pradėjo slūgti ir šiuo metu daugumai vartotojų visos „Facebook“ paslaugos veikia visu pajėgumu.

Socialinio tinklo atstovai per „Twitter“ taip pat informavo, jog šis gedimas nebuvo DDoS atakos prieš įmonės serverius pasekmė.

Po šios žinutės, pasirodžiusios apie 9 valandą vakare Lietuvos laiku, „Facebook“ žinučių apie techninę paslaugų būseną nebeskelbė – išskyrus iš „Instagram“ paskyros išplatintą žinią po 6 valandos ryto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius