Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gedimino kalnas atgims „Minecraft“ pasaulyje

Operatyviai atstatyti Gedimino kalną – misija nepaprasta, bet įmanoma virtualiame pasaulyje. Gedimino kalnas ir ant jo stūksanti pilis yra brangūs kiekvienam lietuviui, todėl greitai atgims populiariame žaidime „Minecraft“, teigiama pranešime žiniasklaidai.
Vaivorykštė virš Gedimino pilies
Vaivorykštė virš Gedimino pilies / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kultūros istorikas doc. Aurimas Švedas pastebi, kad dabartinių Gedimino kalno negandų kontekste jo statybos „Minecraft“ erdvėje yra ne tik smagus žaidimas, bet ir prasmingas veiksmas: „Gedimino kalnas ir pilies bokštas XXI amžiaus lietuviams yra vieni svarbiausių mūsų valstybės istorijos liudininkų ir tautinės tapatybės simbolių. Kviečiu jaunimą dalintis kūrybiškais pasiūlymais, kaip Gedimino kalnas galėtų atrodyti virtualiai.“

Pasitelks droną ir žemėlapius

Virtualiu Gedimino kalno atstatymu rūpinsis komanda, įkvėpta visame pasaulyje didelio atgarsio sulaukusio fabriko „Minecraft Gigafactory“ projekto. Ji užtikrins, kad virtualus statinys būtų artimas realiam kalnui ir esantiems pastatams – Gedimino piliai, Katedrai ar Valdovų rūmams. Tai leis padaryti dronu atliktos nuotraukos ir topografiniai žemėlapiai, todėl virtuali versija bus sukurta vieno metro tikslumu.

Dominykas Repečka nuotr. /Gedimino pilis
Dominykas Repečka nuotr. /Gedimino pilis

„Gedimino kalno statybos virtualiame pasaulyje man ir komandai bus nemenkas iššūkis. Įdomus ir pats formatas – žiūrovai galės stebėti, kaip vyksta statybos realiu laiku ir netgi mums patarti. Nors panašias transliacijas jau darau šešerius metus, retai pasitaiko tokio didelio masto, kai galės prisijungti ir padėti visa Lietuva. Todėl tokios žaidimų tiesioginės transliacijos yra įdomios jaunimui dėl savo dydžio ir interaktyvumo“, – sako Darius Kniūkšta, komandos architektas.

Statybas transliuos tiesiogiai

Statybų komanda ne tik pati imsis darbų „Minecraft“ žaidime, bet ir klaus lietuvių, ką dar jie norėtų išvysti pastatyto ant šio kalno ar jo papėdėje.

Tiek statybų metu, tiek jas užbaigus visi „Minecraft“ žaidėjai galės virtualiai pasivaikščioti po Gedimino kalną, užsukti į pilies ar kitų aplinkinių pastatų vidų.

Tiesiogiai statybų transliaciją bus galima stebėti „Labas“ „Facebook“ paskyroje ir svetainėje ir nuo 23 val. liepos 31 ir rugpjūčio 1–2 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius