Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greitojo maisto užkandinių darbuotojams laikas panikuoti: atsirado, kas juos pakeis

Svarstantiems, kad nuo skurdo juos galėtų apsaugoti darbas greito maisto užkandinėje, netrukus teks skaudžiai nusivilti: greitai šiose darbo vietose žmones pakeis robotas, rašo geek.com.
„Big Mac“ mėsainiai
„Big Mac“ mėsainiai / „Scanpix“/AP nuotr.

Sukurtas robotas, kuris gali ne tik pats iškepti ir apvartyti mėsos paplotėlį, bet ir supjausto svogūnus, agurkėlius, pomidorus, ir pats sudeda viską į perpjautą bandelę.

Toks autonominis darbo rinkos stebuklas buvo sukurtas ir pagamintas įmonės „Momentum Machines“ – įmonė neseniai baigė investicinį ciklą, kurio metu surinko apie 18 mln. JAV dolerių sumą. Priežastis, dėl kurio pavyko pritraukti tiek investuotojų dėmesio – akivaizdi.

Greito maisto užkandinės užpildymas personalu – sudėtinga užduotis net ir tada, kai darbo rankų trūkumo nėra nė kvapo. Be to, tai dažniausiai būna ganėtinai brangu, be to, žmonės gali pavargti, jie daro žmogiškas klaidas – kartais susižaloja darbo vietoje. O tada darbdaviui vėl auga išlaidos dėl draudimo, kyla problemų sudarinėjant darbo grafikus.

Tuo tarpu robotai dirbs be galo, be krašto, be klaidų ir be atlyginimo. Tereikės juos reguliariai prižiūrėti, išvalyti, sutepti, ir jie kiekvieną dieną savo darbą atliks tarsi nauji. Netgi toks sudėtingas robotas, kuris kainuos apie 30 000 JAV dolerių, atsipirks pakankamai greitai. Ypač įvertinus, kad per valandą jis galės pagaminti net 400 vartotojų užsakymą tiksliai atitinkančių mėsainių.

Pirmoji praktinė „Momentum Machines“ mėsainių roboto demonstracija prasidės netrukus – roboto gamintojai yra visiškai pasiruošę atidaryti restoraną San Francisko (JAV) įlankoje, netoli Moscone centro. Betrūksta kelių žmonių, kurie atliktų robotams dar neįveikiamą darbą – išneštų šiukšles, užpildytų žaliavų konvejerį ir kartkartėmis atliktų techninį aptarnavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius