Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Huawei“ ekosistema – realybė ir planas ateičiai, kai realus ir virtualus pasaulis susilies

Įsigalėjus 5G ryšiui, realus ir virtualus pasauliai susilies. Išmaniaisiais įrenginiais naudosimės nebegalvodami, nes visi jie, sąveikaudami tarpusavyje, veiks kaip viena sistema. Pasak Justės Karpavičiūtės, „Huawei“ komunikacijos vadovės Baltijos šalyse, „Huawei“ ekosistema – ne tik realus tokios sąveikos pavyzdys, bet ir strategija bei planas ateičiai.
„Huawei MateBookXPro“
„Huawei MateBookXPro“ / Huawei nuotr.

Iki šiol skirtingų tipų mobilieji įrenginiai, tokie kaip mobilieji telefonai, automobiliai, asmeniniai kompiuteriai ir televizoriai, paprastai buvo naudojami atskirai. Jie sukurti remiantis skirtingomis, nepriklausomomis programinės ir aparatinės įrangos sistemomis, todėl sudėtinga dalytis turiniu ir paslaugomis keliuose įrenginiuose.

„Huawei“ ekosistemos strateginis tikslas ir buvo apjungti skirtingų „Huawei“ prietaisų funkcijas bei nuolat tobulinamas galimybes, taip sukuriant suderintą ir vartotojui paprastą valdyti išmanų „super įrenginį“ darbui, lavinimuisi, laisvalaikiui ir pramogoms“, – sakė J.Karpavičiūtė.

Huawei nuotr./Išnaudokite visas „Huawei“ įrenginio galimybes su „Petal Search“ ir „AppGallery“
Huawei nuotr./Išnaudokite visas „Huawei“ įrenginio galimybes su „Petal Search“ ir „AppGallery“

Sinchronizavimas leis be interneto ryšio valdyti prietaisus vos vienu prisilietimu

10 metų „Huawei“ technologijų kūrėjai analizavo vartotojų atsiliepimus, įpročius, patirtį ir, atsižvelgdami į juos, suformavo trijų sluoksnių aparatinės įrangos ekosistemą (1 + 8 + n). Pagrindinis jos sluoksnis („1“) – išmanusis telefonas. Palaikymo sluoksnį („8“) sudaro 8 „Huawei“ sukurtų produktų kategorijos: išmanieji laikrodžiai, ausinės, asmeniniai kompiuteriai, planšetiniai kompiuteriai, garsiakalbiai, AR/VR akiniai, ant transporto priemonių tvirtinami įrenginiai ir „Huawei/Honor Vision“ televizorius. Visur esantys IoT ekosistemos įrenginiai („N“) sudaro trečiąjį sluoksnį.

Vienas iš unikalų „Huawei“ ekosistemos įgyvendinimo pavyzdžių – išmaniojo telefono ir nešiojamojo kompiuterio sąsaja, kurią savo vartotojams siūlo tik „Huawei“.

Kaip pasakojo J, Karpavičiūtė, vienu „super įrenginiu“ išmanųjį telefoną „Huawei“ ir nešiojamąjį kompiuterį įgalina paversti „Huawei Share“ funkcija, leidžianti be interneto ryšio valdyti prietaisus vos vienu prisilietimu. Sinchronizavimas galimas ir per „Bluetooth“, ir per „Wi-Fi“.

Taip pat gamintojas siūlo „Huawei Share OneHop“ funkciją: tereikia įjungti NFC, „Huawei Share“ ir palaikyti telefoną ant kompiuterio NFC etiketės klaviatūros apačioje, dešinėje.

„Multi-Screen Collaboration“ funkcija leidžia kompiuteryje matyti telefono ekraną, todėl itin paprasta dalintis failais tarp įrenginių. Intuityvi sąsaja užtikrina paprastą duomenų redagavimą, o rašyti ir siųsti žinutes patogu naudojant kompiuterio klaviatūrą bei pelę.

Kompiuterio ir telefono poravimas, pasitelkiant suderintą vieningo dirbtinio intelekto valdomą „Huawei“ ekosistemą, leidžia įrenginiais naudotis patogiau, užtikrina sklandų darbą, bendravimo ir pramogavimo malonumą, paprastą užduočių valdymą.

Huawei nuotr./„Huawei Petal Search“ – naujas būdas atrasti programėlių išmaniajam telefonui
Huawei nuotr./„Huawei Petal Search“ – naujas būdas atrasti programėlių išmaniajam telefonui

Aktyvių „AppGalerry“ mėnesio vartotojų skaičius viršijo 700 mln.

Huawei“ ekosistemai priskiriama ir programėlių parduotuvė „AppGalerry“, kurios vartotojų skaičiai auga milžiniškais greičiais.

„Jau turime per 700 milijonų mėnesinių aktyvių vartotojų, 1,6 milijono programėlių kūrėjų ir daugiau nei 81 tūkstantį aplikacijų „AppGallery“. Vos pradėję „AppGallery“ plėtrą tapome trečia didžiausia programėlių parduotuve pasaulyje“, – sakė „Huawei“ komunikacijos vadovė Baltijos šalyse.

Kalbėdama apie duomenų saugumą ir privatumą, J.Karpavičiūtė „AppGallery“ pateikė kaip puikų pavyzdį. Keturių sluoksnių apsaugos procese visų pirma patikrinama vartotojo tapatybė, paskui – ar programėlės ne kenkėjiškos. Trečiame saugumo patikros etape atliekama privatumo analizė.

„Galiausiai, vietiniai specialistai rankiniu būdu išbando parduotuvėje esančius produktus. Taip galime būti tikri, kad mūsų parduotuvėje vartotojai atsisiųs tik saugias programėles. Vien praėjusiais metais „AppGallery“ atmetė apie 37 proc. programėlių, nes šios neatitiko saugumo reikalavimų“, – sakė „Huawei“ atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius