Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Huawei“ pranešė sukūrusi OS šaltinio kodą, įgyvendindama savo ekosistemos planus

Kinijos telekomunikacijų milžinė „Huawei“ pranešė, kad jos kuriama operacinė sistema išmaniuosiuose telefonuose gali būti prieinama kitų metų pradžioje, bendrovei kuriant alternatyvią programų ekosistemą, kai Jungtinės Valstijos uždraudė prieigą prie „Google Android“.
Huawei
Huawei / Huawei nuotr.

„HarmonyOS“ šaltinio kodas nuo gruodžio mėnesio bus prieinamas programinės įrangos kūrėjams, kurie kuria programėles išmaniesiems telefonams, pažymėjo „Huawei“ vartojimo produktų skyriaus generalinis direktorius Yu Chengdongas.

„HarmonyOS“ iki šiol buvo naudojamas tik su tam tikrais produktais, įskaitant išmaniuosius televizorius, automobilinių pramogų sistemas ir nešiojamus įrenginius, o ne su bendrovės išmaniaisiais telefonais.

„Huawei“ yra antra pagal dydį pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintoja po „Samsung“, tačiau technologijų rinkos analizės įmonė „Canalys“ teigia, kad antrąjį šių metų ketvirtį, kuomet pandemija smogė visa jėga, „Huawei“ aplenkė Pietų Korėjos gamintoją.

„Huawei“ tenka susidurti su intensyvia Jungtinių Valstijų vykdoma kampanija, kurios tikslas yra izoliuoti įmonę dėl įtariamos grėsmės kibernetiniam saugumui. Pati bendrovė griežtai neigia tokius kaltinimus, kaip ir Kinijos vyriausybė.

JAV taip pat siekia priversti sąjungininkes atsisakyti „Huawei“ įrangos, nors bendrovė taip pat yra pasaulinė 5G ir kitų telekomunikacijų tinklo įrangos lyderė.

JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija iš esmės uždraudė „Huawei“ prieigą prie JAV rinkos ir ėmėsi veiksmų, siekdama nutraukti prieigą ir prie kompiuterių mikroschemų bei kitų technologijų, reikalingų įmonei gaminti savo produkciją.

„Huawei“ pranešimas apie „HarmonyOS“ buvo paskelbtas kasmetinėje programinės įrangos kūrėjų konferencijoje, kurią ji organizuoja savo būstinėje pietų Kinijos Šendženo mieste.

Šis žingsnis rodo, kad „Huawei“ ketina tęsti planus sukurti savo ekosistemą. Analitikų teigimu, tai nelengvas iššūkis pasaulyje, kuriame vyrauja „Android“ ir „Apple iOS“.

Visgi Yu Chengdongas išreiškė viltį, kad didžiulė Kinijos išmaniųjų telefonų rinka, kuri yra didžiausia pasaulyje, gali išlikti saugia erdve ir platforma pritraukti pasaulinius vartotojus prie „HarmonyOS“.

„Esame pasirengę pristatyti Kinijos kūrėjų darbus pasauliniams vartotojams, tikėdamiesi ateityje pamatyti daugiau „TikTokų“, – pažymėjo Yu Chengdongas, turėdamas galvoje populiariąją trumpų vaizdo įrašų platformą, kuri šiuo metu taip pat yra patekusi į D.Trumpo akiratį.

Yu Chengdongas taip pat teigė, kad užsienio kūrėjai gali ir gauti prieigą prie didelės Kinijos vartotojų rinkos per „HarmonyOS“.

„Mes norėtume tapti tiltų tarp kūrėjų ir vartotojų“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius