Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Huawei“ pristatė savo naują operacinę sistemą – „HarmonyOS“

Kinijos įmonė „Huawei“ oficialiai pristatė „HarmonyOS“ – operacinę sistemą, apie kurios kūrimą gandai sklido jau ilgai, ir kurios paviešinimą paspartino nesutarimai su JAV. Sistema, kuri turėtų sumažinti „Huawei“ priklausomybę nuo „Google Android“, Kinijoje vadinsis „HongmengOS“, rašo „The Verge“.
„Huawei HarmonyOS“ pristatymas
„Huawei HarmonyOS“ pristatymas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Įmonė skelbia, kad ta pati operacinė sistema galės būti naudojama valdyti viskam – nuo telefonų ir išmaniųjų garsiakalbių iki tokių daiktų interneto elementų, kaip atskiri jutikliai.

Viešų pasvarstymų apie „Huawei“ kuriamą operacinę sistemą būta nuo šių metų gegužės, kai „Huawei“ buvo įtraukti į JAV juoduosius prekybos sąrašus, o „Google“ išduota licencija Kinijos bendrovei buvo suspenduota. „Huawei“ net neslėpė, kad jau keletą metų iki tol kūrė savo pačių operacinę sistemą, tačiau nebuvo žinoma, kiek ši kiniška sistema sugebės pakeisti „Android“.

„Huawei“ planuoja įrenginius su „išmaniaisiais ekranais“ ir „HarmonyOS“ išleisti dar šiais metais, o vėliau, per trejus ateinančius metus, bus vykdoma operacinės sistemos plėtra į kitus išmaniuosius įrenginius – pavyzdžiu, dėvimąją elektroniką. „Huawei“ vadovai netikslino, kas yra „įrenginiai su „išmaniaisiais ekranais“, tačiau tikimasi, kad šiemet antrinis „Huawei“ prekės ženklas „Honor“ pristatys televizorius su šia operacine sistema. Pirmiausiai sistema bus skirta Kinijos vartotojams, vėliau ketinama plėstis ir į kitas rinkas.

Kinų bendrovės generalinis direktorius Richardas Yu, cituojamas pranešime spaudai, tvirtina, kad „HarmonyOS“ bus „visiškai kitokia, nei „Android“ ar „iOS“, nes ji pasižymės gebėjimu veikti įvairiausiuose įrenginiuose“. Anot R.Yu, programėlių kūrėjams sukūrus vieną programėlės versiją bus suteikta pakankamai lankstumo tą pačią programėlę pritaikyti didžiuliam spektrui skirtingų įrenginių.

Tiesa, iki šiol sunku užtikrintai pasakyti, kaip labai „Huawei“ reikės naujosios sistemos: Donaldo Trumpo administracija laikas nuo laiko parodo ženklus, kad yra pasiryžę palengvinti „Huawei“ taikomus prekybos ribojimus. Štai liepą aukšto lygio prekybos komisijos pareigūnas pareiškė, kad administracija suteiks leidimą prekiauti su „Huawei“ tais atvejais, kai nėra grėsmės JAV nacionaliniam saugumui. Bet leidinys „Bloomberg“ vakar publikavo informaciją, kad Baltieji rūmai vilkina licencijų išdavimą dėl to, kad Kinija atsisakė pirkti JAV žemės ūkio produkciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius